Maduro, ülkede bugün gerçekleştirilen başkanlık seçimlerine müdahale edilmemesi çağrısında bulundu.

Maduro, Caracas'ın merkezindeki Simon Rodriguez okulundaki oy verme merkezinde yaptığı konuşmada, "Hiç kimse barışçıl bir ortamda özerk olarak aldığımız kararımıza müdahale etmemelidir." dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maduro, "Venezuela'daki seçim kampanyası barışçıl bir atmosferde gerçekleşti, tek bir şiddet olayı yaşanmadı. Sosyal ağlar da dahil olmak üzere uluslararası zulme maruz kalan tek aday Nicolás Maduro Moros'tu." ifadelerini kullandı.

Mardin’de park halindeki tır dorsesi alevlere teslim oldu Mardin’de park halindeki tır dorsesi alevlere teslim oldu

Maduro, "Seçim otoritesinin (Ulusal Seçim Konseyi) oylama sonuçlarına ilişkin kararına saygı duyulması ve kamuoyu önünde tanınması" gerektiğine dikkat çekti.

"Venezuela'daki seçim sistemi şeffaf ve güvenilirdir." diyen Maduro, "hiç kimsenin bu barışçıl seçim tatili gününü lekeleyemeyeceğini" vurguladı.

Maduro, Venezuelalıları seçimlerde aktif rol almaya ve resmi oylama sonuçlarını beklemeye çağırdı.

Yarın, ulusal diyalogla ilgili bir kararnameyi imzalayacağını da söyleyen Maduro, ekonomik, sosyal ve kültürel diyaloğun öncelikli niteliğine dikkat çekti.

10 siyasetçi ülkenin Devlet Başkanı olmak için mücadele ediyor. Mevcut Başkan Nicolas Maduro'nun ana rakibi aşırı sağ partilerin adayı Edmundo Gonzalez'dir. (İLKHA)

Kaynak: ilkha