Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde kaybolan ve 19 gün sonra dere kenarında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili Valilik makamında açıklama yapan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, ilk bulgulara göre öldürüldükten sonra cesedin çuvala konularak dere kenarına bırakıldığını söyledi.

Batman'da kazada otomobil ikiye bölündü: Bir ölü, 3 ağır yaralı Batman'da kazada otomobil ikiye bölündü: Bir ölü, 3 ağır yaralı

Vali Zorluoğlu yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde ailesiyle beraber ikamet eden Narin Güran kızımız 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı. Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımız koordinasyonunda başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle büyük bir gayretle arama faaliyeti bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir. Diğer taraftan da konunun adli boyutuyla ilgili çalışma Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda yürütülmüştür." dedi.

"Narin Güran dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette ölü olarak bulunmuştur"

Kayıp Narin'in cesedinin bulunmasına yönelik detayları aktaran Zorluoğlu, "8 Eylül Pazar günü Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bir jandarma arama kurtarma timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekât timi, 2 komando timi, bir iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, bir arama kurtarma timi, bir dron ve yer altı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen eyertutmaz deresinde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğü şahsın kıyafetiyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

Ceset üzerinde yapılan ilk bulguları paylaşan Zorluoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü vererek kapatıldığı anlaşılmıştır."

Zorluoğlu, "Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında Eyertutmaz deresinin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖHN timlerimizce kayıp kızımızın cesedine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha