Türkiye'de yaz sıcaklarının en çok hissedildiği Şanlıurfa'da, hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aşmasından dolayı kalıp buzlara rağbet arttı.

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da buz sezonu da hareketlendi.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi

Buz üreticileri, soğuk hava depolarında özel makinelerde ürettiği buz kalıplarını, lokantalar başta olmak üzere ev, fırın ve şerbetçiler gibi birçok yere servis ediyor.

Kurduğu soğuk hava deposunda ürettiği kalıp buzları satarak geçimini sürdüren Mehmet Okkaş, son günlerde sıcak havanın 50 derecenin üzerine çıkmasıyla buz satışlarının arttığını ifade etti.

"Buza çok yoğun ilgi var"

Mehmet Okkaş

Şanlıurfa'da buz üreticiliği yaptığını belirten Okkaş, "Malum havalar sıcak olduğundan dolayı buza çok yoğun ilgi var. Buz satışlarında artış var. Urfa'ya kavurucu sıcaklıklar geldiğinden dolayı buzu palızacılara (bici bici), limonatacılara, meyan şerbetçilerine, lokantalara ve kafelere satıyoruz. Bir de buzu fırıncılara veririz. Fırıncılar da hamur ekşimesin diye buzu hamura koyuyorlar." dedi.

"Günde 600-700 adet buz satıyoruz"

Kalıp buz satışlarının arttığını söyleyen Okkaş, "Hava sıcaklığından dolayı satışlarda baya bir artış var. Kalıp buz 70 lira, poşetli buz 50 liradır. Krom kalıba tuzlu su koyuyoruz. Tuzlu su kalıpla bir olunca buz oluyor. Günde 600-700 adet buz satıyoruz. Kurban Bayramından dolayı evlerde etler var diye buza da ilgi var. Satışlarımız 4 aya kadar devam edecek." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha