Marmaray'ın Küçükçekmece durağında bulunan ve Küçükçekmece Gölü üzerinden geçerek metrobüse ulaşmak için tek güvenli yol olan üst geçidi kullanan vatandaşlar, geçidin eski ve dar olması nedeniyle tedirgin oluyor.

Çürümeye yüz tutan üst geçitte yürüyen merdiven ve asansör bulunmazken yalnızca iki kişinin yan yana geçebileceği kadar genişlikte olan geçitte işe gidiş ve geliş saatlerinde insanlar sıra beklemek zorunda kalıyor.

Bebek arabasıyla geçmek zorunda kalan bir kişinin neredeyse kullanamayacak kadar dar ve zahmetli olan üst geçitte ayrıca ne engelliler ne de yaşlılar için de bir asansör bulunmuyor.

Yaşadıkları sorun ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, söz konusu problemin bir an önce çözülmesi, yeni ve geniş bir üst geçidin yapılası için yetkililere çağrıda bulundu.

"Düşecekmişsiniz gibi bir his oluşturuyor"

Marmaray'ı kullanmayı çok sevdiğini ancak söz konusu üst geçidi kullanırken tedirgin olduğunu söyleyen Filiz Özkan, "Çok sık kullanmasam da bu köprü beni rahatsız ediyor. Çünkü düşecekmişsiniz gibi bir his oluşturuyor. Bir de insanın elinde yük olduğunda iniş çıkış zor oluyor. Yaşlılar, çocuklar, çocuklu kadınlar için bir yürüyen merdiven yapılabilir. Belediye el atmalı. Bazen diğer duraklarda asansörler bile arızalı. Engelli insanlarımız, çocuklu insanlar var. Bu sorunların takipçisi olunmalı." dedi.

"En kısa zamanda yenisinin ve daha güzelinin yapılmasını yetkililerden istiyoruz"

Avcılar da oturduğunu ve sürekli olarak bu yolu kullandığını belirten Mustafa Yapar, "Marmaray ve metrobüs kullanıyorum. Bu köprünün yetersiz olduğunu düşünüyorum. Genellikle iş çıkışında yoğun oluyor. En kısa zamanda yenisinin ve daha güzelinin yapılmasını yetkililerden istiyoruz." diye konuştu.

"Yaşlılar ve yükü olanlar sıkıntı yaşıyor"

İsmini vermek istemeyen vatandaş ise, "Akşamları insanlar buradan geçemediği için sıraya giriyorlar. Bölgeyi bildiğim için aşağıdan, sahil tarafından metrobüse geçiyorum. Yaşlılar ve yükü olanlar da sıkıntı yaşıyor. Biraz önce bir bayan geçerken merdivenlerde dinlenerek geçti. Yetkililerden sorunu düzeltmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

"Türkiye, güneş ve rüzgârdan ihtiyacının yüzlerce katı enerji üretilebilir" "Türkiye, güneş ve rüzgârdan ihtiyacının yüzlerce katı enerji üretilebilir"
Kaynak: ilkha