Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen akademisyen öğrenci buluşmalarında sezonun ilk dersi Rektör Demir tarafından "Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler" başlığıyla verildi.

Tüpraş Ortaokulunda yapılan ilk derse okul öğrencileri ile öğretmenlerinin yanı sıra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Korkmaz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Arı katıldı.

VGM yükseköğrenim burs başvuruları ne zaman? VGM yükseköğrenim burs başvuruları ne zaman?

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilere ders kapsamında; öğrenme ve yenilenme becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri, yaşam ve meslek becerileri gibi başlıkları içeren bir sunum yaptı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Demir, "Şimdiden kendinizi çok iyi yetiştirin.  Önünüze engeller çıkacak. Hedeflerinize mücadele ederek, çalışarak ulaşabilirsiniz. İnancımıza göre okuma beşikten mezara kadardır. Bardağın dolu tarafına bakmak ve sahip olduklarımızla, elimizdeki imkânlarla ilerlemek gerekiyor. Temel felsefe çalışmaktır. İşinize çok saygı duyun, atılgan olun. İstiyorum ki siz ciğerparelerimizin ayakları yere sağlam bassın. Kendinizi ifade edebilin, argümanlarınız güçlü olsun. 21. yüzyıla hazır olmamız gerekiyor. Günümüz becerileri geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşıktır. Bilgiye ulaşabilmeniz ve onu tasnif edebilmeniz, paylaşabilmeniz gerekmektedir. Ahlakî değerler doğrultusunda hareket edin. Yalnız bilgi ve beceri kazanmak, hayatı göğüslemek için yeterli değildir. Sevgi paylaştıkça çoğalır, iyilik bulaşıcıdır." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha