Altında yaşanan artış ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan kuyumcular, altın alacak olan vatandaşların bir an önce almasını ve yıl sonunda altının daha da yükseleceğini söyledi.

Altın yükseldiğinde vatandaşların da altına olan talebinin yükseldiğini belirten Mahfuz Yıldız, "Altın, daha çok yükselecek düşüncesi ile fiyatı artığında toplumumuz alıyor. Altının fiyatı düşünce ‘daha çok düşecek’ diye almıyorlar. Piyasalar çok yüksek olduğu için altının fiyatı şu an normal. Altının yükselmesi Ons'a bağlıdır. Yorumcular, altın gramının yıl sonu itibari ile 3 bin ile 3 bin 500 TL olacağını söylüyorlar." diye konuştu.

"Döviz değil, altın her zaman kazandırır"

Altın yükselişinin enflasyona bağlı olduğunu söyleyen Yıldız, "Enflasyon düşmez ise altın fiyatı da düşmez. Altın her zaman olumsuz havaya bakar. Olumsuz bir şey olduğunda altın yükselişe geçiyor. Şu an belki çok yükselmez ama yıl sonu itibari ile altın bayağı yükselecek. Parası olan vatandaşlarımıza altın almalarını tavsiye ediyorum. Elinizde TL bulundurmanız şu an zarardır. Döviz demiyorum ama altın her zaman kazandırır.” şeklinde konuştu.

Şu an enflasyondan korunmak için altın almanın tam zamanı olduğunu söyleyen Mahfuz Dinar, "Altın hem enflasyona karşı senin paranı koruyor hem de helal. Kötü bir şeye bulaşmadan kendi malını koruyabiliyorsun. Önümüzdeki dönemde altının daha yükseleceğini düşünüyorum. Şu an en iyi yatırım aracı altındır." dedi.

"Paranızı korumanızın en önemli yolu altındır"

2020'den beri Amerika FED politikaları altını, dolar ve diğer para birimlerine karşı baskıladığını söyleyen Dinar, "FED artık büyük ihtimalle yüzde 25 faizi indirecek. Bu da altını etkiliyor. Ons yükseliyor. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde altın daha da yükselecek. Bundan dolayı halkımıza parasını korumak için altın almalarını tavsiye ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"Altın, kesinlikle yatırımcısını üzmez"

Lübnan ordusu vatandaşlardan şüpheli çağrı cihazlarını bildirmelerini istedi Lübnan ordusu vatandaşlardan şüpheli çağrı cihazlarını bildirmelerini istedi

Dinar, "Altın yükselişi 2 adım ileri atar 1 adım geri atar ama yine çıktığı yeri unutmaz. Yıl sonuna doğru altın ve Ons daha da yükselecek, yıl sonuna doğru altın gramının 3 bin liranın üzerinde olacağını düşünüyorum. 3 yıl önceye baktığımızda altının gramı 500 lira iken şimdi de 3 bin liraya yaklaştığını görüyoruz. 6 katı yükselmiş ve bu yükseliş devam edecek. Hem TL biriminin düşmesinden dolayı hem de kendini korumasından dolayı altının daha yükseleceğini düşünüyorum. Altına yatırım yapan hiçbir zaman zarar etmemiştir. Hantal yürür ama sonunda hedefine varır.  Altın, kesinlikle yatırımcısını üzmez." diye konuştu.

"Mutlaka kendi kuyumcuları olsun"

Yatırım yapacaklara tavsiyede bulunan Dinar, "Altın alacak olan vatandaşlarımız gram, çeyrek, yarım ve tam altın alabilirler. İşçiliği olmayan ürünler her zaman kuyumculardan alınıp satılabilir. Kendi kuyumcuları mutlaka olsun. Alışverişlerini her yerde yapmasınlar. Çünkü bazen gram ve çeyreklerde sıkıntılar çıkabiliyor. Kendilerine sabit bir kuyumcu seçip her zaman alışverişlerini onda yapsınlar. İnternet üzerinden alınan altınlarda sıkıntılar olabilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha