Siyonist Kanal 13, işgal altındaki Golan'daki Mecdel Şems kasabası sakinlerinin, işgal altındaki kasabaya düzenlenen saldırının kurbanlarının cenazesine katılmak için gelen siyonist Likud Partisi üyelerine saldırdığını bildirdi.

Siyonist Wallah internet sitesi, kasaba halkının Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ölenlerin cenazesine katılmasını reddettiğini ve topraklarını terk etmesini talep ettiğini bildirdi.

Bölge sakinlerinin Smotrich aleyhine sloganlar atarak, "Git buradan... Seni burada istemiyoruz katil, çocuklarımızın kanıyla dans etmek istiyorsun." dediği aktarıldı.

İşgal rejimi dün kasabadaki bir futbol sahasına Demir Kubbe'den fırlatılan füzeyle saldırı düzenlemiş, olayda en az 11 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı.

İşgal rejimi, olayın ardından saldırıyı Lübnan Hizbullah'ının üzerine yığmaya çalışmış ancak Hizbullah, yaptığı açıklamayla saldırıyla bir ilgisinin olmadığını duyurmuştu.

Mardin’de park halindeki tır dorsesi alevlere teslim oldu Mardin’de park halindeki tır dorsesi alevlere teslim oldu

Lübnan'daki Caferi Müftüsü Şeyh Ahmed Kabalan da bölgedeki Dürzilere hitaben, "Dürzi kardeşlere kanın bir, canın bir, savaşın bir, düşmanın bir olduğunu söylüyorum ve başsağlığı diliyorum." diyerek Mecdel Şems'te yaşananların direnişle hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulamıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha