Her yıl ağustos ayında startı verilen programlarda 15 günlük namaz eğitimiyle on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur'an Nesli Platformu, tüm çocukları düzenlenecek namaz eğitim programlarına katılım göstermeye davet etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu, "Şüphesiz o huzurunda toplanacağımız Allah, ta'zim edilmeye, tesbih edilmeye ve şükredilmeye en layık olandır. Yine O'nun emri gereği kılınan namaz, O'nu ta'zim etmenin, tesbih etmenin ve O'na şükretmenin en güzel yoludur. Namazda sık sık tekrar edilen Allah-u Ekber, Sübhanallah ve Elhamdülillah lafızları, namazdaki bu mananın en somut işaretidir. Nitekim namazdaki hareketlerde de bu manalar kendini açık şekilde göstermektedir." dedi.

"Her yıl ağustos ve eylül aylarında namaz eğitim programları düzenlemekteyiz"

Her yıl namaz eğitim programlarını düzenlediklerini belirten Platform, "Yine yüce kitabında mümin kullarının vasıflarını bildiren Rabbimiz, imandan sonra namazı ilk vasıf olarak zikrederek namazın hayatımızdaki yerini belirlemiş ve Kur'an'da çok sayıdaki tekrar ile bu manayı te'kit etmiştir. Bu ilahi buyruklar çerçevesinde hayatımızın merkezinde olması gereken namaz ibadetinin hem kendi hayatımızda hem de yeni yetişen neslimizin hayatında hak ettiği yeri bulması adına Kur'an Nesli Platformu olarak her yıl ağustos ve eylül aylarında namaz eğitim programları düzenlemekteyiz." ifadelerine yer verdi.

"Her yıl binlerce evladımız namaz kılmayı öğreniyor"

20 bin öğretmen ataması ne zaman? 20 bin öğretmen ataması ne zaman?

Düzenledikleri programla çocuklarda namaz kılma bilincinin oluştuğunu vurgulayan Platform, "Özellikle tatil döneminde 7-10 yaş arasındaki çocuklarımızı hedefleyerek gerçekleştirdiğimiz bu eğitim programlarına, ülkemizin dört bir yanındaki gönüllü eğitim neferleri öncülüğünde her yıl binlerce evladımız katılmakta ve namaz kılmayı öğrenmekle beraber namaz bilinci ile de aşılanmaktadırlar. Çeşitli hikayeler, oyun ve etkinliklerle zenginleştirdiğimiz eğitim programımıza bu yıl da start vermiş bulunmaktayız. İmkanlarımızın elverdiği her yerde gerçekleştireceğimiz 15'er günlük bu etkinliklerle ilgili bilgiler, yerelde halkımız ile paylaşılmakta ve duyurusu yapılmaktadır." dedi.

"Tüm çocuklarımızı namaz eğitimi programlarımıza bekliyoruz"

Çocukları düzenleyecekleri programlara davet eden Kur'an Nesli Platformu, şöyle devam etti:

Ayrıca çok sayıda merkezde yürütülecek olan bu eğitim programlarımızın nihayetinde gerçekleştireceğimiz final etkinliklerimiz ile programa dahil olan tüm çocuklarımıza cemaatle namaz kılacakları, şiir ve ilahilerle dolu tatlı bir hatıra olacak bir gün yaşatacağız inşallah.

İçerisinde bulunduğumuz şu zamanda, bizleri ve de özellikle çocuklarımızı bekleyen dehşetli tehlikelere karşı en büyük kalkan namazdır bilinciyle, halkımızın bu ve benzeri tüm programlara gereken ilgi ve desteği sunmasını temenni ediyor ve özellikle anne ve babaları çocuklarımızın bu programlara katılımını sağlamaları hususunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Kur'an Nesli Platformu olarak bir kez daha "Hayat Namazla Güzeldir" diyor ve tüm çocuklarımızı namaz eğitimi programlarımıza bekliyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha