İşgalci siyonistlerin Filistin'de 10 aydır gerçekleştirdiği soykırım vahşetin karşısında Filistinlilerin onurlu duruşundan etkilenip İslam dinini tercih eden dünyaca ünlü boksör ABD'li Jeff Monson, bir dizi temaslar için geldiği Ankara'da İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine hikayesini anlattı.

Katolik bir Hristiyan olarak büyüdüğünü söyleyen Monson, "Ailem çok katı dindardır. Ama lisedeyken artık Hıristiyan dininde pek çok şeye inanmıyordum ve o zamandan beri Tanrı'yı dinde bulmaya çalışıyorum. 53 yaşındayım." dedi.

Monson, "6 ay önce bir görüşmede Gazze'den gelen mültecilerle tanıştım. Ruhlarına hayran kaldım. İsrailden nefret etmiyorlardı. Oradaki insanları kınamıyorlardı. Barış ve sevgi istiyorlardı. Ve ben dedim ki nasıl böyle hissedebiliyorsun. İçinde sana böyle hissettiren nasıl bir şey var. Ve İslam hakkında daha fazla okumaya başladım. İlgilenmeye başladım. Müslüman olan arkadaşlarım var ve birkaç kişiyle daha tanıştım, bazı çocuklar ve aileler. Ve böyle bir sevginin, böyle bir kabulün, böyle bir kardeşliğin parçası olmak istediğim şey olduğunu doğruladılar. Bu yüzden bu, hayatımın çoğunda arayışı içerisinde olduğum ve üzerinde çok uzun zamandır düşünülmüş, çok karmaşık bir karardı. Ama bu kararı verdikten sonra bunun doğru karar olduğunu hemen anladım." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor

İman ettikten sonra biraz endişelerinin olduğunu aktaran Monson, "Yine de ilk başta endişeliydim. Daha önce deneyimim yoktu. Her şeyi bilmiyordum. Ama benim için özel bir şeyin parçası gibi hissettim. Çünkü orada beni destekleyen, benim için uğraşan birçok insan, birçok başka kardeşim var. Ama şu anda Müslüman olduğum için aldığım baskın duygu, çok çok büyük ve birbirine çok bağlı bir aileye yeni katılmış olmam. Şu an ailemin bir parçası olan bir grup erkek kardeş, akraba ve kız kardeşi miras almış gibi hissediyorum. Şimdi yardıma ihtiyacım olursa onları arayabilirim, belki ben onlara yardım edebilirim ve bu benim hissettiğim en büyük duygu. Hepimiz aynı Allah'a ibadet ediyoruz ve hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama etrafınızda sizi destekleyen, sizinle aynı hisseden insanlar olduğunda iyi bir insan olmak sevgi dolu, merhametli, şefkatli olmak çok daha kolay. Yardıma ihtiyacınız olduğunda ellerini tutabilirsiniz, onları destekleyebilirsiniz. Bu tam bir tatmin hissi. Uzun zamandır kaybettiğimin ailemin bir parçası olduğunu hissediyorum." şeklinde konuştu.

Monson yaklaşık 10 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'nden Rusya'ya taşındı. 2018'den beri Rusya vatandaşıdır. (İLKHA)

Kaynak: ilkha