HÜDA PAR'ın Türkiye'den işgal rejiminin saflarına katılıp soykırım suçu işleyenlerin yargılanması ve mal varlıklarına el konulmasını içeren yasa teklifi önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gündeme alınması bekleniyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan hukukçular, Türkiye vatandaşı olup soykırım suçu işleyenlere "Dur" denilmesi gerektiğini ve bununda meclisin onayıyla hukuktan geçtiğini belirterek HÜDA PAR'ın sunmuş olduğu yasa teklifinin vatandaşlık kanununa uygun olduğuna vurgu yaptı.

Kayıp Narin'in cesedinin bulunmasına yönelik Valilikten açıklama Kayıp Narin'in cesedinin bulunmasına yönelik Valilikten açıklama

Abdulgani Orhan

HÜDA PAR'ın meclise sunmuş olduğu tasarısının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Avukat Abdulgani Orhan, "Türkiye'deki tüm partiler ve sivil toplum kuruluşları işin vahametini ve öneminin ön ayak olması açısından önem arz etmektedir. Özellikle dindarım diyen tüm partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu anlamlı duyarlılığı ortaya koyması lazım. Herkesin gücüne göre Filistin'e yardım edip israili engellemesi gerekir." dedi.

"Bu yasa teklifi bir nevi meclisin de imtihanı olacak"

Orhan, "Türkiye vatandaşı olan bir kişi başka bir ülkede asker veya polis sıfatıyla kadın, çocuk demeden insanları katlediyorsa Türkiye'nin buna 'DUR' demesi lazım. Dur demenin yolu da hukuktan geçiyor. Maalesef hukuk kanunluğunda boşluğumuz var, boşluklar da mecliste gideriliyor. Bu tasarı bir boşluğun giderilmesi açısından önem arz etmektedir. Tüm partiler buna destek verip bunu yasa olarak çıkarması, Türkiye'de yaşayan insanların yarın başka bir ülke adına da insanları katletmesine engel olacaktır. Meclisin bu ve buna benzer tasarılarının önünü açıp kanunlardaki açıkların giderilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Şiddet içeren, eli kana bulaşan, insanları haksız yere öldüren ve özellikle Türkiye vatandaşı sıfatıyla başka bir ülkenin askeri veya polisi olarak hareket etmeyi Türkiye açısından büyük bir ayıp olarak nitelendiren Orhan, şu ifadelere yer verdi:

"HÜDA PAR'ın sunmuş olduğu tasarı, Türkiye için gerçekten de büyük bir fırsattır ve açık giderme yoludur. Bundan dolayı meclisteki tüm partiler ve milletvekilleri en üst düzeyde buna destek olması lazım. Özellikle meclis tatile girmeden bir an önce bu yasanın meclisteki tüm milletvekillerinin onayıyla çıkması gerekiyor. Burada kim dost, kim düşman, kim Müslüman, kim Filistin'in ve kim israilin yanında olması yönünde bir nevi meclisin de bir imtihanı olacak. Bunun dışında Türkiye'de yaşayıp Müslümanım diyen ve sivil toplum kuruluşu olarak hareket eden tarikat, cemaat ve dernekler açısından da bir fırsattır. Herkesin en üst perdeden sesini dile getirmeli, bu ve buna benzer tasarıların arkasında olup Gazze'nin yanında, israilin karşısında olduklarının net bir şekilde ortaya koymaları gerekir."

Süleyman Güler

"Meclis tatile girmeden bu kanun teklifinin bir an önce kabul edilmesi zorunluluk halini almıştır"

Konuyu, "Bu kanun teklifinin kabul edilmesi, yetkililerin geç kalınmış adımlarının telafisi hükmünde olduğu inancındayız" ifadesiyle özetleyen Avukat Süleyman Güler, "80 yıldır sistematik bir şekilde katliam ve soykırım cürmünü işleyen siyonist işgalcilerin Gazze'de 10 aya yakındır gerçekleştirdiği zulümler devam ederken vicdan sahibi olan milletler bu zulme seyirci kalmamış ve tepkilerini ortaya koymuştur. Bu tepkilerin en yoğunu ülkemizde gerçekleşiyorken Türkiye vatandaşı olan bazı şahısların siyonist çetenin katliamlarına ortak olmak amacıyla Gazze'ye gittikleri haberleri tüm vicdan sahibi vatandaşlarımız tarafından tepkiyle karşılanmıştır." dedi.

HÜDA PAR bu sese tercüman olduğunu ve meclise sunduğu kanun teklifiyle bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılmasını amaçladığını kaydeden Güler, "Bu girişim tüm vatandaşlarca olumlu karşılanmış ve desteklenmiştir. Vatandaşlık Kanunun 29'uncu maddesine de uygun olan bu kanun teklifinin kabul edilmesinin, yetkililerin geç kalınmış adımlarının telafisi hükmünde olduğu inancındayız." şeklinde konuştu.

Zira soykırım suçunu bizzat işleyen bu şahısların cezalandırılması gerektiğini ve bu gerekliliğin uluslararası sözleşmelerle de sabit olduğunun altını çizen Güler, şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu kanun teklifinin kabul edilmesi diğer devletlere de örneklik teşkil edecek ve siyonist soykırımcılar tüm dünyada mahkûm olacaklardır. Meclis çalışma süresini uzatmışken henüz tatile girmeden bu kanun teklifinin bir an önce kabul edilmesi bir zorunluluk halini almıştır. Biz de söz konusu kanun teklifini destekliyor ve parti ayrımı yapmaksızın vicdan sahibi tüm milletvekillerinin bu kanun teklifini desteklemelerini istiyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha