2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler için 30 Ocak'ta başlayan başvurular, 19 Şubat'a kadar devam edecek.

Bu minvalde eğitim camiası ve bilinçli velilerden seçmeli derslere mutlaka katılım gösterilmesi çağrısı yapılırken bir çağrı da HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Abdullah Kavan'dan geldi.

Kavan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş ve okul müdürleriyle görüşerek hem velilerin hem de öğrencilerin bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Birçok kişinin bu tür durumlardan haberdar olmadığını ifade eden Kavan, herkese duyurmak ve öğrencileri kendi dillerinden ve dinlerinden bihaber bırakmamak adına çalışmalar yapılacağını ifade etti.

"Allah'u Teâlâ'nın ayetlerinden olan dilimiz Kürtçe'nin seçmeli ders olarak seçilmesi ve bu konuda duyarlılık oluşturulması gerekir"

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına Kürtçe ve Türkçe açıklamalarda bulunan Kavan şöyle konuştu:

Bursa'da okullarda akran zorbalığına karşı önemli adım Bursa'da okullarda akran zorbalığına karşı önemli adım

"Malum olduğu üzere Eylül 2012 tarihinde 'Dini Dersler, Lehçeler ve Diller' adı altında Kurmanci-Zazakî dersleri Milli Eğitim müfredatına alındı. Yaptığımız saha çalışmasında velilerimizin, öğrencilerimizin bundan habersiz olduğu ve hiçbir vukufiyetlerinin olmadığını gördük. Bundan dolayı buradan hem velilere hem de öğretmenlerimize çağrılarımızı yapıyoruz. Allah'u Teâlâ'nın ayetlerinden olan dilimiz Kürtçe'nin seçmeli ders olarak seçilmesi ve bu konuda duyarlılık oluşturulması gerekir."

Kavan dilin yanında dini derslerin de unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Aynı şekilde dini değerlerimiz olan seçmeli ders müfredatına alınan Kur'an-ı Kerim, Siyer ve İslami Bilimler de aynı şekilde öğrencilerimiz tarafından seçilmelidir. Malumunuz 19 Şubat itibariyle seçmeli ders tarihi seçimleri son buluyor. Bu konuda öğretmenlerimiz ve velilerimiz; öğrencilerimizi duyarlı hale getirmelidirler. Hatta kolaylık açısından ikisini de yani hem Lehçeler ve Diller adı altında Kürtçeyi ve aynı şekilde dini değerler olan Kur'an-ı Kerim, Siyer ve İslami Bilimleri bir anda seçebilirler. 19 Şubat'a kadar okullarda bu dersleri seçebilirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha