Siyonist bir gazetenin haberine göre, Lübnan Hizbullah'ı, geçen yıl 8 Ekim'den bu yana işgal altındaki topraklara 7 bin 500'den fazla roket ve 200'den fazla İHA fırlattı. Saldırıda 19'u asker olmak üzere 43 siyonist öldürüldü, 271 kişi yaralandı.

Öte yandan geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana, işgal altındaki topraklardaki itfaiyeciler, Lübnan Hizbullah'ının roket ve drone saldırılarının yol açtığı 790'dan fazla yangını söndürmeye çalıştı.

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı

Hizbullah, işgalci rejimin Gazze ve Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına misilleme olarak, ekim ayının başından bu yana siyonist askeri mevzilerine karşı düzenli operasyonlar gerçekleştiriyor.

İşgalciler, HAMAS'IN Filistin halkına karşı artan zulmüne misilleme olarak işgalci varlığa karşı eşi benzeri görülmemiş bir operasyon düzenlemesinin ardından 7 Ekim'de kuşatma altındaki Gazze'ye vahşi bir saldırı başlatmıştı.

İşgal, yoğun nüfuslu bölgeyi tam bir kuşatma altına aldı ve orada yaşayan iki milyondan fazla Filistinliye yakıt, elektrik, yiyecek ve su erişimini kesti.

İşgal saldırılarında şu ana kadar 40 binden fazla kişi şehit oldu, 92 binden fazla kişi de yaralandı ve binlerce kişiye halen ulaşılamıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha