Son günlerde özellikle okullarda eğitimcilere yönelik şiddet olayları hakkında İLKHA muhabirine konuşan Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, elini kolunu sallayan kişinin, eğitimciye hakaret edememesi için kanuni düzenlemenin şart olduğunu belirtti.

Coşkun, okullarda eğitimciyle yaşanan sorunlar için şikâyet mercilerinin bulunduğunu ifade ederek eğitimde şiddete karşı olduklarını söyledi.

Yasal düzenleme yapılarak mutlaka eğitim camiasının bu tür sıkıntılardan, şiddette meyledecek insanlardan kanunen korunması gerektiğine dikkat çeken Coşkun, şiddete meyledenlerin ağır yaptırımlara, cezalara tabii tutulması gerektiğini vurguladı.

"Mutlaka adli bir yaptırımın olması gerekir"

İbrahim Coşkun

Coşkun, "Geçen gün İstanbul'da bir okul müdürümüz öldürüldü. Artık şiddet ölüme dönüştü, acılar çekiyoruz. Mutlaka bunun bir yasal düzenlemesinin yapılması gerekir. Amacımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisine öğretmene şiddet maddesinin yerleştirilerek önüne gelenin hakaret etmesi, okulu basması, evde ailesine kızıp hıncını öğretmenden çıkarması gibi davranışlara karşı kesinlikle bunun kanuni yasal düzenlemesinin yapılması gerekir. Öyle elini kolunu sallayan kişi öğretmene hakaret edemez, etmemesi gerekir. Bununla ilgili mutlaka adli bir yaptırımın olması gerekir. Mutlaka cezaevine gönderilmesi gerekir ki diğerlerine de örnek olsun." dedi.

Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın! Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın!

"Eğitim camiasınının, şiddette meyledecek insanlardan kanunen korunması lazım"

Eğitimciye şiddete karşı bir yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunan Coşkun, "Bazen okulla ilgili sorun ve sıkıntı olabilir. Bunun için şikâyet mercileri var. Bu konuda kesinlikle şiddete karşıyız. En son ölümlerin de olduğunu gördük. Bir an önce buradan hükümete, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılarak mutlaka eğitim camiasının ve tüm kamu çalışanlarının bu tür sıkıntılardan, şiddette meyledecek insanlardan kanunen korunması ve ağır yaptırımların, cezaların verilmesi gerekir ki bu sıkıntıdan kurtulabilelim." diye konuştu.

"Mutlaka mahkemeye sevk edilip cezaevine attırılması gerekir"

Şiddete meyledecek insanların ağır ceza ve yaptırımlara çarptırılarak şiddet düşüncesi olanların neyle karşılaşacağını görmesini isteyen Coşkun, "Okulda mutlaka güvenlik görevlisinin olması gerekir. Bu tür işe meyleden kişilerin herkesin duyabileceği, görebileceği şekilde mahkemeye sevk edilip cezaevine mutlaka attırılması gerekir ki şiddete meyledecek birisi de neyin ne olduğunu görsün ki vazgeçsin. Bazen öğretmenlerimiz bu konuda davasından vazgeçse dahi bu davanın kamu davası olması hasebiyle devletin bu işin üzerinde durup bu tür bir fiili işleyen kişiye ağır ceza ve yaptırımlar verilerek örneklik teşkil edecek şekilde yayılması ve hiç kimsenin bu işe tevessül etmemesi için bu konuda mutlaka bir yaptırımın, bir hukuki sürecin işletilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

"Okulların hepsinde güvenlik olmalı"

Sağlıkta şiddete karşı uyarı sisteminin okullarda da uygulanabileceğini dile getiren Coşkun, "Öğretmen insan yetiştiriyor. Eğitimle ilgili iş yapıyor. Bu konuda bu tedirginlikten, rahatsızlıktan kurtulması gerekir. İnanıyorum ki bu tür işe tevessül edenler hakkında ağır yaptırım cezası uygulanır ise bir daha böyle bir şeyin olmayacağını umut ediyoruz. Okulların hepsinde güvenlik olmalı. Okulların zaten bağlantılı olduğu polis noktaları var. Bu konuda gerekli tedbirler alınarak velilerle de görüşmeler yapılarak en azından bu tür sıkıntılardan kurtulmamız gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha