Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi

Tarihe baktığımızda gerek Yahudiler gerekse de Hristiyanlar Mescid-i Aksayı hep önemsediğini belirten Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Doktor İbrahim Akşit, Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğu siyonizm karşısında bir takım özgürlüklerinin yitirdiğini söyledi.

Akşit, İsra-Miraçta Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemi hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Mescid-i Aksa müminler için çok önemli bir mevkidir"

İsra ve Miracın ilk yolculuğunun Mescid-i Haram olduğunu söyleyen Akşit, "İkinci noktası Mescid-i Aksa'dır. Allah, Peygamber'i (Salallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haramdan doğrudan kendisine getirebilirdi. Önce Mescid-i Aksa'ya uğrattı. Mescid-i Haramdan sonra Mescid-i Aksa'nın son derece önemli bir mekân olduğu apaçık ortadır. Yeryüzünde ilk bina edilen Kabe olduğu hadislerde ifade edilir. İkincisi ise Mescid-i Aksa'dır. Dolayısıyla Mescid-i Aksa müminler için çok önemli bir mevkidir. Müslümanların ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa miracın ilk durağıdır. İsra ve miracın ikinci merkezi olarak son derece önemlidir." dedi.

"Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğu siyonizm karşısında bir takım özgürlüklerinin yitirdiğini görülmektedir"

Tarihe baktığımızda gerek Yahudiler gerekse de Hristiyanlar Mescid-i Aksayı hep önemsediğini belirten Akşit, "Tarihte bunların savaşı ve bunların mücadelesini görmekteyiz. Bugün Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğu siyonizm karşısında bir takım özgürlüklerinin yitirdiğini görülmektedir. Kutsal mekân maalesef siyonist Yahudiler tarafından işgal edilmekte ve oranın halkı ya şehit edilip ya da hicrete zorlanarak oraları kendileri elde etmek istiyorlar. Bu siyonistlerin yıllardır bir idealidir. Sion israil'de bir dağın adıdır. Siyonizm o dağa dönme o mekanları elde edip daha sonra arzı mevud dedikleri kendilerine vadedilmiş topraklara sahip olarak bir dünya devleti kurma hali söz konusudur." diye belirtti.

"Yahudi inancına göre onlar Allah'ın has ve seçkin kullarıdır"

Dr. Akşit, "Tarih ve günümüz itibariyle bu savaşı böyle değerlendirmek gerekiyor. Siyonist Yahudilerle bütün insanlık arasında yapılan bir savaştır. Çünkü Yahudi inancına göre onlar Allah'ın has ve seçkin kullarıdır. Kendileri dışındakiler Allah'ın onlara hizmet etmek için yaratığı diğer varlıklar olarak değerlendirilmektedir. Bütün insanları köleleştirme ve kendilerine hizmet ettirme şeklinde bir algının neticesi olarak dünyaya hakim olma şeklinde çalışmaları vardır. Siyasi ve ekonomik olarak gerçekleştirdikleri kısmen görülmektedir." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha