RÖPORTAJ

Yaz tatillerini camide Kur'an okuyarak geçiriyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Şanlıurfa'daki tüm camilerde binlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Şanlıurfa'da yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz tarihinde yeniden öğrencileri ile buluştu. Peygamber Efendimizin "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir." hadisine binaen aileler,  yüzyıllardır çocuklarını Kur'an'ı Kerim öğrenmesi için camilere gönderiyor.

Bu sene yaz Kur'an kursları 16 Ağustos'a kadar devam edecek. Hacı Abdurrahman Ademoğlu Camii'nde çocuklar, yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Çocuklar, Kur’an okumayı öğrenmenin yanı sıra dini bilgiler eğitimi de alıyor. Öğrenciler, düzenlenen etkinliklerle hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Yaz tatilini Kur'an okuyarak değerlendiren çocuklar, camiye gelmeyen arkadaşlarının çok şey kaybettiğini belirttiler. Kur'an eğitimi alan çocuklar ve cami imam hatibi Hüseyin Kaçar, yaz Kur'an kursu ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Çocuklarımız camilerimize akın akın gelmekteler"

Cami İmam Hatibi Hüseyin Kaçar, yaz Kur'an kursu ile ilgili yaptığı açıklamada talebin fazla olduğunu belirterek, "Talep her yıl olduğu gibi camimizde ve bütün camilerimizde rekor sayıda katılım sağlanmakta. Çünkü velilerimiz Dini Mübin-i İslam'ı öğrenmek, Kur'an-ı Kerim'i, Elif-Ba'yı, ahlakı, edebi, Efendimiz sallahu aleyhi vesselamin hayatını öğrenmek için çocuklarını camilere gönderiyorlar. En güzel yaşın, öğrenilecek yaşın bu yaş olduğu bilinmekte. Çocuklarımız camilerimize akın akın gelmekteler. Bizler en başta çocuklarımıza camiyi sevdirmek, Dini Mübin-i İslam'ı sevdirmek, hocayı, Kur'an'ı, İslam'ı, Efendimizin güzel ahlakını öğretmek için çocuklarımızı en başta bu şekilde yetiştiriyor, ardından Kur'an-ı Kerim, siyer eğitimi ve ilmihal olarak da bizler çocukların gelecekte ibadetlerini güzel bir şekilde yapabilmeleri için dini bilgiler vermekteyiz. Yaz Kur'an kursların çocuklarımıza bir fırsat olarak sunuyoruz. Bu fırsattan kastımız; insanlar ibadetlerini yerine getirebilmeleri için dini bilgiye ihtiyaçları var. Bu dini bilgileri de en doğru bir şekilde öğrenecekleri yer camilerimizdir. İslam'ı en güzel bir şekilde öğrenilecek yerin, en doğru yer cami olduğu için bizler de çocuklarımızı camilerimize davet ediyoruz. İslam'ın en doğru öğrenileceği yer camilerimizdir." dedi.

"Boş bir şekilde oturacağımıza Kur'an kursuna gelmemiz daha iyi"

Yaz Kur'an kursu ile ilgili duygularını paylaşan Hasan Ulusoy, "Evde boş bir şekilde oturacağımıza Kur'an kursuna gelmemiz daha iyi. Hadiste nakledildiği gibi Kur'an'ı zorlanarak da okumaya çalışanlara iki kat sevap var. Hem ahiretimizi kurtarırız hem de boş zamanımızı Kur'an okuyarak değerlendirdiğimiz için günah işlememiş oluruz. Peygamberimizin de dediği gibi 'bugünü ile yarını aynı olanlar zarardadır.' Boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlerin camiye gelmeleri lazım. Kur'an veya Elif-Ba okuduğumuz için böylelikle de daha çok sevap kazanırız." diye konuştu.

"Gelmeyen arkadaşlarıma camiye gelmelerini öneriyorum"

Yaz Kur'an kurslarının başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Muhammed Said Gönüllü, "Hocalarıma teşekkür ederim. Bize Kur'an okumayı öğrettiler. Onlara ne kadar dua etsek az. Gelmeyen arkadaşlarımın altını çizerek camiye gelmelerini öneriyorum. Gelseler çok güzel şeyler öğrenirler." şeklinde konuştu.

"Kur'an okuyarak zamanımızı çok iyi değerlendiriyoruz"

Camilerin zaman geçirmek için çok faydalı bir yer olduğunu belirten Ahmet Burak Billurcu, "Burada Kur'an okuyarak zamanımızı çok iyi değerlendiriyoruz. Etkinlikler yapıyoruz, dinimizi öğreniyoruz. Cami çok güzel bir yer." dedi.

"Camiye gelmeyen arkadaşlarım çok şey kaybediyor"

Yusuf As ise, "Burada hocalarımızla beraber Kur'an ve Elif-Ba okuyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Yazın camiye gelmek çok güzel bir duygu. Yazın evde sıkılacağımıza gelip burada dinimizi öğreniyoruz. Camiye gelmeyen arkadaşlarım çok şey kaybediyor. Burada saat 12'ye kadar çok iyi vakit geçiriyor ve eğleniyoruz." diye konuştu.

"Cami bizim için amellerimizi güzelleştiren yerdir"

Camiye gelmenin kendisi için cenneti garantilemek anlamına geldiğini vurgulayan Fatih Fırat, "Elif-Ba'daki arkadaşlarımız hocalarımızın yardımıyla Kur'an'a geçmeyi amaçlıyor. Kur'an'daki arkadaşlarımız ise, okumalarını pekiştirerek daha iyi amellere sahip olmak için çabalıyorlar. Cami bizim için amellerimizi güzelleştirmek, cenneti garantilemek gibi kavramları çağrıştırıyor. Camiye gelmeyenler, camiye gelin ve geleceğinizi garantileyin, Kur'an öğrenin. Kur'an öğrenirseniz, cennete gitmeniz garanti olur." ifadelerini kullandı.

"Cami çok güzel bir yer"

Abdullah Kurt da "Kur'an-ı Kerim dersi alıyorum. Kur'an'a geçtim ve bir sayfa bitirdim. Etkinlik kitabından ders yapıyoruz. Camiye gelmeyenlerin gelmelerini isterim. Cami çok güzel bir yer. Cami bana imanın şartlarını anımsatıyor." dedi.

"Dini bilgiler ve Peygamberimiz ile ilgili dersler alıyoruz"

Camiye gelmekten ve hocalardan memnun olduğunu ifade eden Yusuf Kötüz, "Hocalarımız Elif-Ba'dan bizi Kur'an'a geçiriyor. Etkinlik kitabından dini bilgiler ve Peygamberimiz ile ilgili dersler alıyoruz." şeklinde konuştu.

"İnşallah Kur'an'a geçeceğiz"

Muhammed Yusuf Eşsiz ise, "Kur'an kursunda hocalarımız bize çok güzel dersler veriyor. Elif-Ba'yı öğreniyoruz ve inşallah Kur'an'a geçeceğiz. Buraya gelmeyenlerin camiye gelmelerini öneririm." diye konuştu.

Çetin İzol da "Hocalarımıza teşekkür ediyoruz çünkü bize Elif-Ba'yı ve Kur'an'ı öğretiyorlar. Herkesin camiye gelmelerini isterim. Burada Kur'an-ı Kerim/Elif-Ba öğretiliyor. Cami Allah'ın evidir." ifadelerini kullandı.

Hasan Semah, Enes Kılınç ve Mehmet Özbek de yaz ayında camide Kur'an dersi almanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek diğer arkadaşlarına camiye gelmeleri için çağrıda bulundu. (İLKHA)