RÖPORTAJ

Vergili: Özümüze dönmek için Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmalıyız

Toplumun ve Müslümanların Kur'an'ı Kerim'den uzaklaşmasıyla türlü musibetlere maruz kaldığını belirten Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, "Hidayete ulaşmak, tekrar kendimizi bulabilmek, toplumun kurtuluşunu sağlamak, özümüze dönmek için Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmalıyız" dedi.

Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, Kur'an'ı Kerim'i okumanın önemi, fazileti, lafzının gün geçtikçe hayatımızdan uzaklaşmasının afetleri ile ilgili İLKHA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Kur'an'ı en iyi anlama şekli peygamber efendimize güzel tanımadan geçer"

Ramazan ayının fırsat bilinerek yeniden Kur'an-ı Kerim ile hemhal olunması gerektiğini vurgulayan Vergili, "Allah'u Teâlâ, Ramazan ayında rahmet kapılarını sonuna kadar açıyor, şeytanları da zincirliyor. Şeytanlara fırsat vermiyor. Allah'u Teâlâ, Müslümanların üzerine kulluk vazifesini yüklemiştir. Bu kulluğun gereği olarak O'nun emir ve yasaklarını en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Bu rahmet ve müjdeden istifade edebilmek için Kur'an-ı Kerim ile ciddi şekilde hemhal olmak gerekiyor. Allah'u Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'i bir hayat kılavuzu olarak göndermiştir ve onun uygulayıcısı da Peygamber Efendimizdir. Allah'u Teâlâ Bakara suresinde; 'şüphe yok ki bu kitap muttakiler içindir' diye buyruluyor. Bu hidayete ulaşabilmemiz için Kur'an'ı iyi bilmeliyiz. Peygamber Efendimizi de iyi anlamak lazım. Kur'an'ı en iyi anlama şekli Peygamber Efendimizi tanımaktan geçer." diye konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'in okunması, öğrenilmesi ve yaşama geçirilmesi ile ilgili çaba ve gayret göstermeliyiz"

Allah'u Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de 'Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı bekleyenler için nice güzel örnekler vardır' diye buyurduğunu hatırlatan Vergili, "Bu anlamda Peygamber Efendimizin Kur'an-ı Kerim'i ne şekilde okuduğu ve anlaşılması kendi ashabına ve gelecekte olan ümmetine ciddi manada bize bir miras bırakmıştır. Örneğin; sahabe-i kiram, Hazreti Aişe validemize gidip 'peygamber efendimizin ahlakı nasıldı?' diye soruyorlar. Hazreti Aişe Ayşe de 'O'nun ahlakı Kur'an'dır' diye buyuruyor. Yine Allah'u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de, Peygamber Efendimiz için 'şüphe yok ki sen güzel bir ahlak üzeresin' diyor. Onun için Kur'an'ın anlaşılması üzerine ciddi gayret sarf etmeliyiz. Kur'an-ı Kerim'in okunması, öğrenilmesi ve yaşama geçirilmesi ile ilgili çaba ve gayret göstermeliyiz." şeklinde konuştu.

"Özümüze dönmek için Kur'an'a sahip çıkmalıyız"

İçerisinde bulunduğumuz süreçte toplumda maneviyat olarak ciddi bir gerileme yaşandığını aktaran Vergili, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık insanlıktan çıkmış bir şekilde öyle vahşetler yaşanıyor ki buna dur diyebilecek kimse yok. Allah'u Teala'nın emir ve yasaklarında bu var. Allah'u Teâlâ bize zulmü yasaklıyor. Peygamber Efendimiz bizim birbirimize merhametli olmamızı, adaletli olmamızı emrediyor. Kur'an-ı Kerim'in manalarını ulaşmamız için de Peygamber Efendimiz 'sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenip öğreteninizdir' diye buyuruyor. Çünkü Kur'an, bir kurtuluş reçetesidir.  İnsanlık kendini Kur'an ile bulabilir. Bugün Kur'an-ı Kerim'den uzaklaşmış olan İslam aleminde gördüğünüz gibi büyük vahşet ve zulümler işleniyor. Bu zulümler, Müslümanların ensesine bir şamar gibi iniyor. Tekrar kendimizi bulabilmek, toplumun kurtuluşunu sağlamak için özümüze dönmemiz, Kur'an'a sahip çıkmamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin rol modelliğini iyi öğrenip yaşamamız gerekiyor." (İLKHA)