Heniyye’nin işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehid olmasına Ürdün’de hükümet, halk ve aşiretler düzeyinde tepki gösterildi.

Ürdünlü siyasi partiler ve yetkililer, Heniyye’ye İran’ın başkenti Tahran’da misafir edildiği binada düzenlenen suikastı kınadı.

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

İslami Hareket ve Direnişe Destek Platformu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen protesto gösterisine katılanlar şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.

Ürdün’deki diğer kentlerde ve Filistin mülteci kamplarında da işgal güçleri tarafından Heniyye’ye düzenlenen suikastı protesto için gösteriler düzenlendi ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

Gösterilere katılanlar suikastı kınayan, direnişe destek ifade eden ve şehitlerin intikamının alınmasını isteyen pankartlar taşıdı.

 Göstericiler ayrıca Filistin halkının Gazze Şeridi’nde maruz kaldığı soykırım karşısında Arap ve İslam ülkelerinin sergilediği sessizliği eleştirdi.

Gösterilere katılanlar başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere, Filistinli direniş gruplarına desteklerini dile getirirlerken, Ürdün güvenlik güçlerinin bazı yerlerde gösterilere müdahalede bulunduğu görüldü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha