Etkinlik, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Fadıl Aygan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gösteride, Selahaddin Eyyubi'nin karakteri üzerinden toplumsal sorumluluk, adalet ve İslami değerler vurgulandı.

Selahaddin Eyyubi'nin liderlik özellikleri, Müslüman birliğine olan inancı ve zulme karşı duruşu tiyatro gösterimiyle anlatıldı.

Ayrıca, Filistin'deki zor durum ve Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekilerek, öğrenci ve akademisyenlerin duyarlılığı artırılmaya çalışıldı.

Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

Selahaddin Eyyubi'nin Serzenişi adlı gösteride, günümüzdeki toplumsal meselelere ışık tutuldu.

İnsan haklarına saygı, adalet ve dayanışmanın önemi vurgulanırken, toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği mesajı verildi.

Gösteride, Selahaddin Eyyubi'nin karakter özellikleri ve liderlik vasıfları vurgulanarak, tarihten günümüze Müslüman toplumun birlik ve dayanışma içinde olma çağrısı yapıldı.

Selahaddin Eyyubi'nin metindeki sözlerinden yola çıkarak, topluluklar arasında birlik ve beraberlik mesajı verilirken, İslam'ın temel prensiplerine olan bağlılık ve adalet anlayışı üzerinde duruldu.

Ayrıca, Filistin'deki zor durum ve Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Öncelikle, Selahaddin Eyyubi'nin hayatından ve tutumundan bahsedilerek onun nasıl bir lider ve Müslüman olduğu vurgulandı.

Liderliğin sadece güçlü olmakla değil, aynı zamanda doğruluktan, adaletten ve insancıl bir tutumdan geçtiği belirtildi.

Selahaddin'in, güçlü düşmanlar karşısında bile İslam'ın hükümlerine sadık kalarak, çeşitli zorluklara rağmen adaleti ve barışı korumak için çaba sarf ettiği vurgulandı.

Gösteride, Selahaddin'in çağrısı, Müslümanların sadece kendi kişisel çıkarlarına değil, genel olarak İslam toplumunun refahına odaklanmaları gerektiğini ve bu doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini belirtildi.

Ayrıca, insanların dünyevi zevklerle meşgul olmak yerine, manevi değerlere ve ahiret hayatına odaklanmaları gerektiğini vurgulandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha