İSLAM DÜNYASI

Umut Kervanı’ndan Afganistan’a eğitim ve giyim desteği

Umut Kervanı Vakfı, Afganistan’ın Gazne şehrine bağlı Melekdin bölgesindeki kız çocuklarına kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Melekdin bölgesindeki birçok kız çocuğunun yetim olduğu ve maddi imkânlarının kısıtlı olduğunu belirten Umut Kervanı Başkanı Cengiz Kurtaran, çocuklara yönelik gerçekleştirdikleri yardımlarla, eğitimin her çocuk için ulaşılabilir ve önemli bir öncelik olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.

Kurtaran, bölgedeki kız çocuklarının eğitime olan ihtiyaçlarına ve bu alandaki desteklerin önemine dikkat çekti. Kurtaran, "Sanıldığının aksine, Melekdin bölgesinde kız çocuklarının eğitimi büyük bir öneme sahiptir. Hayırseverlerin katkıları, bu çocukların eğitim hayatını sürdürmeleri için kritik bir rol oynamaktadır," dedi.

"Kız öğrencilerin eğitimine destek için giyim ve kırtasiye yardımı yapacağız"

Kurtaran, giyim ve kırtasiye desteğinde bulundukları Darul Ulum Medresesi'nde yaklaşık 400 kız öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, "İnşallah bizler kız öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmak adına giyim ve kırtasiye yardımlarında bulunacağız. Hayırseverler bu güzel hayır için bizlere yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyor ve yardımlarının devamını bekliyoruz. Gördüğünüz medresenin bir katı yapılmış, ama üst katlarının da yapılması gerekiyor. Eğitime gerçekten çok büyük bir değer veriliyor. Özellikle kız çocuklarının eğitimi ilk, orta ve lise seviyelerinde devam ediyor. Medrese, İslami ilimlerin yanı sıra diğer ilimlerin eğitimini de veriyor. İnşallah bizler onlara destek çıkacağız," şeklinde konuştu.

"Afganistan'da kız çocuklarının eğitim görmediği sanılıyor, oysa burada sınıflar kız öğrencilerle dolu"

Giyim ve kırtasiye yardımlarının tamamlandığını belirten Kurtaran, "Küçük meleklerimizle birlikte Türkiye'deki hayırseverlerimize dua ediyoruz. Yardım çalışmalarımız sonrasında kız çocuklarımız Kur'an okuyup dua ettiler. Rabbim bahtlarını açık eylesin, bu dünyada güzel bir hayat ve ahirette kurtuluşa erecekleri Allah'ın rızasını kazansınlar. Herkes Afganistan'da kız çocuklarının eğitim görmediğini düşünebilir. Oysa biz görüyoruz ki içerisi kız çocuklarıyla cıvıl cıvıl. Yaklaşık 500 kız çocuğu eğitim görüyor. Çevre köy ve illerden buraya eğitim almaya gelen kız çocukları da var. İlim gerçekten çok önemlidir. Türkiye'deki kardeşlerimiz burada okuyan yetim ve yardıma muhtaç çocuklarımızı memnun ettiler." diye konuştu. (İLKHA)