İl ve ilçe müftülükleri koordinesine 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda milyonlarca çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi. 

Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı

İstanbul genelinde 4 bin 300 kurs merkezinde 254 bin 300 öğrenci eğitim aldı.

Çocuklara dini değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği yaz Kur'an kurslarında bugün birçok yerde "Kapanış Programı" düzenlendi.

Ümraniye ilçesinin Topağacı Mahallesi'nde bulunan Molla Hüsrev Camii'nde "Yaz Kur'an Kursu Kapanış Programı" düzenlendi.

7 eğitmenin ders verdiği camide 120'yi aşkın öğrenci; Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, temel dini bilgiler ve güzel ahlak dersleri almanın yanı sıra çeşitli etkinlik ve sportif faaliyetlere katıldı.

Öğrenci velileri ve mahallelinin katıldığı programda, 7 haftalık Yaz Kur'an Kursu'nu başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen programda minik Kur'an sevdalıları öğrendikleri dua ve sureleri okumanın yanı sıra; hazırlamış oldukları şiir ve ilahileri seslendirdi.

"Bu bir kapanış değil güzel bir açılış olacak"

Düzenledikleri kapanış programı hakkında İLKHA muhabirine konuşan Molla Hüsrev Camii İmam Hatibi Osman Korkmaz, "Bugün Ümraniye Müftülüğüne bağlı Molla Hüsrev Camii olarak 7 hafta süren yaz Kur'an kursumuzun kapanış programını yapıyoruz. Bu bir kapanış değil bilakis güzel bir açılış olacak inşallah. Gençlerimiz peygamber reyhanı onlar geleceğimizin ümidi. Onlara, Gençlik Merkezlerimiz, Kur'an Kurslarımız her zaman açık. Rabbim bizleri onlardan onları bizlerden ayırmasın inşallah. Yaşarken kalbimizi ölünce kabrimizi Kur'an'ın nurundan ayırmasın. Gençler bizim geleceğimizdir." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha