Bursa'da geçen yılın ağustos ayında toplu ulaşıma yapılan zammın ardından, bu yıl gerçekleştirilen Bursa Minibüsçüler Odası ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısı ile birlikte yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Yapılan zam kararı dün itibariyle yürürlüğe girdi. Üst üste yapılan zamların ardından şehir içi minibüslerine yapılan yüzde 40'lık zam ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, her güne yeni bir zam haberiyle uyandıklarını, enflasyon oranlarının yüksek olması sebebiyle geçinemediklerini, maaşların da enflasyon karşısında eridiğini dile getirdiler.

Toplu ulaşıma yapılan zam ile ilgili konuşan vatandaşların kimi fazla görüp tepki gösterirken, kimisi de yaşanan zamlar ve enflasyon oranları sebebiyle ulaşıma da zam yapılmasının normal olduğunu ifade ettiler.

"Gidip gelmek 100 TL oldu"

Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor

Emekli olduğunu söyleyen Hatip Kaplan, "Evimizden çarşıya ayda bir defa çıkamıyoruz. Yapılan bu zam gerçekten çoktur. Parası olmayan işçi olan insanlar var. Günlük 40-50 TL yola gidiyor. Onun için gerçekten fiyatların üstüne çok koymuşlar. Kendim ayda bir defa çarşıya zor çıkıyoruz. Gidip gelmek 100 TL oldu. Hayat şartları zordur." dedi.

"Herkes yayan yürümeye başladı"

Bir diğer vatandaş Oktay Bakırcı, "Adam iki defa minibüsle gidip gelmesi 50 TL oldu. Bunu yetkililer hiç mi görmüyor? Herkes yayan yürümeye başladı. Çünkü niye bu minibüs ücretleri 19,50 TL olduktan sonra bu insanlar artık neye tahammül etsinler? Esnaf kan ağlıyor. Yapacak bir şey var mı? " diye belirtti.

"Bu gidişata birinin dur demesi lazım"

Gerçeğine bakarsanız herkes haklı olduğunu belirten Suat Aydın, "Mazot farkı tamirci parası derken her yere para gidiyor. Adamlarda haklıdır bir şey diyemiyorsun. Mazot olmuş 45-50 TL bu fiyatlar normaldir. Bu gidişata birinin dur demesi lazım. Bu böyle gitmez. Allah sonumuzu hayırlı etsin." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha