İSLAM DÜNYASI

TEKNOFEST için geri sayım başladı, Adana'da hazırlıklar devam ediyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) hazırlıklarını yerinde inceledi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) alanında incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın da katıldığı ziyarette, Vali Köşger yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Köşger, kurumlarla iş birliği içinde olduklarını ve TEKNOFEST'in başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. Adana'da yapılacak TEKNOFEST'in, önceki festivallerden daha iddialı olacağını belirten Köşger, "Vatandaşlarımızı şimdiden Adana'ya bekliyoruz. Ülkemizin gençlerinin bilim ve teknolojide ulaştığı noktayı görmek hepimize gurur verecek." dedi.

"Adana'dan 128 bin başvuru"

Vali Köşger, TEKNOFEST'e bu yıl dünya genelinde 1 milyon 600 binden fazla takımın başvurduğunu belirterek, Adana'nın ev sahipliği yapmasının etkisiyle bu başvurulardan 128 bininin Adana'dan geldiğini ifade etti.

"Çanakkale Savaşı'nın simülasyonu yapılacak"

TEKNOFEST kapsamında Adana'da ilk defa Çanakkale Dijital Müzesi kurulacağını söyleyen Vali Köşger, "Çanakkale Savaşı'nın birebir simülasyonu yapılacak. Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı 270 kilogramlık top mermisi gençlerimiz tarafından deneyimlenebilecek. 48 bin metrekarelik kapalı alanda muazzam bir hazırlık yapılıyor," diyerek vatandaşları bu deneyimi yaşamaya davet etti. (İLKHA)