UNICEF'ten yapılan açıklamada, "UNICEF, Libya Su ve Atıksu Genel Şirketi ile ortaklaşa Derna'da güneş enerjisiyle çalışan bir su pompalama sistemi kurarak, 7 bin 590'ı çocuk olmak üzere 25 bin 300 kişiye temiz suya sürdürülebilir erişim sağladı." denildi.

İran, maden kazasının nedenlerini araştırmak için komisyon kurdu İran, maden kazasının nedenlerini araştırmak için komisyon kurdu

Açıklamada, "Proje, beş sondaj kuyusunu güneş enerjisi sistemlerine bağlayarak, geleneksel enerji kaynaklarına olan bağımlılığı azaltıyor ve uzak bölgelere sürekli, çevre dostu su temini sağlıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, projenin yerel altyapıyı güçlendirdiği, sürdürülebilirliği teşvik ettiği ve topluluk için uzun vadeli su güvenliğini artırdığı belirtildi.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında, Akdeniz fırtınası Daniel, doğu Libya'yı vurarak ülkenin on yıllardır gördüğü en büyük ve en kötü sellerden birini tetikledi. Sel binlerce kişinin hayatına mal oldu ve çoğunlukla Derna'da olmak üzere yolu üzerindeki tesisleri yok etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha