Halkın hayat şartlarını ve demografik gelişmeleri izleyen Suriye Müdahale Koordinatörleri ekibi, Suriye'nin kuzeyinde birkaç ay önce 873 olan kamp sayısının 1904'e yükseldiğini belgeledi.

Kamplarda yaşayanların sayısı 2.27 milyonu aşarken, bunların yarısından fazlasını çocuklar, yüzde 26'sını kadınlar ve yüzde 2.91'ini de özel ihtiyaç sahibi insanlar oluşturuyor.

Ekiplere göre, 918'den fazla kamp gıda yardımı almazken, yardımlar 437 kampa aralıklı olarak ulaşıyor.

Koordinatörler, "1.133'ten fazla kamp, insani yardım kuruluşları tarafından kısmen desteklenip ücretsiz olarak sağlansa da ekmek alamamaktadır. 991'den fazla kamp su sıkıntısı çekerken, 318'i periyodik olarak yetersiz miktarda su almaktadır. 829 kampın ise sağlık hizmetlerine erişimi bulunmuyor." bilgisini paylaştı.

Öte yandan, 1.378 kampta tıbbi bir nokta veya hastane bulunmadığı, gezici kliniklerin aralıklı olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Koordinatörler, 1.128'den fazla kamp hazırlıksız veya yaşanamaz durumda olduğunu ve 1.289 kampın banyo ve sağlık tesisleri kurması veya rehabilite edilmesi gerektiğini belirttti.

Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı

Ayrıca, herhangi bir eğitim tesisi bulunmayan kampların sayısının bini aştığı bu kamplarda çocukların eğitim almak için komşu kamplara ya da yakın köylere gitmek zorunda kaldığı bildirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha