Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF), paramiliter Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur Eyaleti'nin başkenti El Faşir'e düzenlediği büyük çaplı saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.

SAF Sözcüsü Nabil Abdullah yaptığı açıklamada, "Bugün güçlerimiz milislerin büyük bir saldırısını püskürttü ve onlara ağır kayıplar verdirdi." dedi.

Öte yandan, SAF'ye bağlı Darfur bölgesindeki silahlı hareketlerin ortak gücü, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü El Faşir'de şiddetli bir çatışma yaşandığını ve düşmana ağır kayıplar verdiğini belirtti.

Kentteki sivil toplum örgütü Direniş Komiteleri Koordinasyon Merkezi, çatışmaların altı saatten fazla sürmesinin ardından "nispeten durduğunu" bildirdi.

Koordinasyon, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Çatışmalar nispeten durdu, ancak RSF milislerinin pazar yerlerine, hastanelere ve vatandaşların evlerine yönelik topçu atışları devam ediyor. Ayrıca, şu anda vatandaşlar arasında yaralılar olduğu bildiriliyor." ifadelerine yer verdi.

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

RSF saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

10 Mayıs'tan bu yana El Faşir'de SAF ile RSF arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Sudan, 15 Nisan 2023'ten bu yana SAF ile RSF arasında ölümcül bir çatışmaya tanıklık ediyor ve bu çatışmada en az 16 bin 650 kişi hayatını kaybetti. En son BM verilerine göre, Sudan'da şu anda yaklaşık 10,7 milyon kişi iç göçe maruz kalırken, yaklaşık 2,2 milyon kişi de komşu ülkelere sığınma arayışında. (İLKHA)

Kaynak: ilkha