Burhan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Sudan'daki duruma ilişkin açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirterek "ABD'nin insani çabalara verdiği destekten de memnuniyetini" dile getirdi.

Şanlıurfa’da 3 bin hasta ERCP yöntemi ile sağlığına kavuştu Şanlıurfa’da 3 bin hasta ERCP yöntemi ile sağlığına kavuştu

Biden'ın, Hızlı Destek milislerinin Kuzey Darfur eyaletinin başkenti El Faşer'e yönelik saldırılarıyla ilgili anlattıklarına işaret eden Burhan, Biden'ın anlattıklarının aslında vahşetin yalnızca küçük bir kısmını yansıttığına dikkat çekti.

Burhan, "uluslararası toplumun bu suçları kınaması ve milislerin yıkıcı davranışlarını desteklemeye ve mümkün kılmaya devam eden ülkelerden hesap sorması gerektiğini" vurguladı.

Hükümetin bu yıkıcı savaşı sona erdirmeye yönelik her türlü yapıcı çabaya açık olduğunu vurgulayan Burhan, önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun üst düzey oturumuna katılacağını ve burada Amerikalı yetkililerle bu konuları görüşeceğini kaydetti.

Burhan, yaptığı açıklamada, hükümetin Sudan halkının çektiği acılara son verme konusunda kararlı olduğunu belirterek, “Hükümet çatışmayı hızlı ve kararlı bir şekilde sona erdirmeye ve ülkede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesini sağlamaya kararlıdır.” dedi.

Biden, geçtiğimiz salı günü Sudan'daki savaşın taraflarına barış müzakerelerine yeniden başlamaları ve insani yardım erişimine izin vermeleri çağrısında bulunmuştu.

14 Ağustos'ta ABD, Sudan'da insani yardım erişimini genişletmek ve ateşkese varmak için İsviçre'de görüşmelere başladı.

Görüşmeler 10 gün sonra ateşkes konusunda bir anlaşma sağlanamadan sona erdi, ancak savaşan taraflar iki kilit koridor üzerinden güvenli ve engelsiz insani erişim sağlamayı taahhüt etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha