İSLAM DÜNYASI

"siyonistlerin zulmüne karşı mücadele edecek Şehit Hasan gibi mücahitler her daim olacaktır"

Kudüs’te şehit olan Hasan Saklanan'ın cenaze merasiminde konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Lokman Yalçın, siyonistlerin vahşeti, zulmü devam ettiği sürece mutlaka onlara karşı direnecek, onların bu zulmüne karşı mücadele edecek Şehit Hasan gibi mücahitlerin de var olacağını söyledi.

Kudüs'te şehit olan Hasan Saklanan'ın cenaze merasimine katılan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Yalçın, İLKHA'ya konuştu.

Yalçın, Şehit Hasan Saklanan'ın naaşınının Şanlıurfa'ya getirilmesi yönünde çağrıda bulunduklarını anımsatarak Saklanan'ın ümmetin şehidi olduğunu dile getirdi.

"Barbar kavim Şehit Hasan'ın mübarek naaşına işkence yapmışlar"

Yalçın, "Aldığımız bilgilere göre bu barbar kavim, bu melun kavim Şehid Hasan'ın şehit olduktan sonra da mübarek naaşına işkence yapmışlar. Mübarek naaşında çok sayıda kırık olduğu ve birden fazla kurşun yarası olduğunu ayrıca vücudunda darp izleri olduğunu söylediler. Öncelikle Şehit Hasan'ın şehadeti mübarek olsun demek istiyorum. Şehit Hasan ümmetin şehididir; özellikle Şanlıurfa'dan bir kardeşimizin orada şehit olması bizim için onur verici vericidir." dedi.

"Şehit Hasan gibi mücahitler her daim olacaktır"

Şehit Hasan Saklanan'ın naaşının getirilmesi yönünde hükümete çağrıda bulunduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Şehit Hasan 30 Nisan'da şehit olmuştu. Biz hemen akabinde taziye ziyareti yaptığımızda taziye çıkışında bir röportaj vermiştim ve orada yaptığımız röportajda hükümete bir çağrımız olmuştu. Şehidimizin naaşını Şanlıurfa halkı adına seslenip hükümetten talep etmiştik. Partimiz adına da seslenerek mutlaka Şehit Hasan'ın naşının bize teslim edilmesi gerektiği ve hükümetin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söylemiştik. 24 gün sonra şehidin naaşı çok şükür Şanlıurfa'ya geldi ve teslim aldık. siyonist israilin bu vahşeti, bu zulmü devam ettiği sürece mutlaka onlara karşı direnecek onların bu zulmüne karşı mücadele edecek Şehit Hasan gibi mücahitler her daim olacaktır. Biz şunu ümit ediyoruz ki Şehit Hasan'ın kanı inşallah bizim bu memleketimiz için de bereket olacaktır ve belki de birçok Müslüman'n uyanışına vesile olacaktır."

"Şehit Hasan hepimizin şehididir"

Şehit Hasan Saklanan'ın hükümet nezdinde sahiplenilmediğini söyleyen Yalçın, "GAP Havaalanı'nda şehidin naaşını teslim aldığımızda hükümet yetkililerinden bir katılım olduğunu müşahede edemedik. Şehidin naaşına katılımda siyasi partilerden temsilciler olmasını biz burada beklerdik. Şehit Hasan hepimizin şehididir ve Şanlıurfa'dan gidip Kudüs'te şehit olmuş bütün Şanlıurfalıların hepimizin minnet ve onur duyduğumuz bir insandır. Gönül isterdi ki Şanlıurfa'daki tüm siyasi partilerin temsilcileri burada olsun. Hükümet ve devlet temsilcilerinin burada olması gerekirdi." diye konuştu.

"Allah şehadetini kabul etsin"

Yalçın, son olarak şunları aktardı:

"Özellikle burada bulunan HÜDA PAR Gençlik Kolları, HÜDA PAR Kadın Kolları, HÜDA PAR teşkilatları, ve HÜDA PAR ilçe teşkilatları yoğun bir şekilde hem GAP havaalanında cenazenin teslimi sırasında, adli tıp kurumunun önünde ve cenaze namazının kılındığı Eyyüp Peygamber Camii'nde yoğun bir kalabalıkla katılım sağladı. HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir Ankara'dan uçakla cenazeye yetişti. Saadet Partisi'nin il başkanını gördük kendisi buradaydı. Onun dışındaki siyasi partilerden herhangi bir katılım olmadı. Bunu da bizim Şanlıurfa için büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. İnşallah herkes bunun üzerinde bir nebze de olsa tefekkür eder. Allah şehadetini kabul etsin. Ailesine, sevenlerine, akrabalarına ve tüm Şanlıurfa halkına başsağlığı diliyoruz, Rabbim şehadetini kabul etsin." (İLKHA)