Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Peygamber Efendimizin (a.s) hayatını okutmak, öğretmek ve hayat düsturu haline getirmek amacıyla her yıl düzenlenen Siyer Yarışması, bu yıl da yoğun teveccüh ve katılımla başladı.

Mardin'de 13 bini aşkın kişinin katıldığı Umre Ödüllü Siyer Yarışması, 4 kategoride düzenlendi.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Peygamber Sevdalıları Mardin temsilcisi Mücahit Önen, en ücra yerlerde dahi sınavı yaptıklarını dile getirdi.

"Halkımızın Siyer Sınavına olan teveccühü şunu gösteriyor ki Peygamber aleyhisselama olan aşkımız her gün yenileniyor, her gün artıyor"

Peygamber Sevdalıları Mardin temsilcisi Mücahit Önen

Umre Ödüllü Siyer Yarışması'na yoğun bir teveccühün olduğunu ifade eden Önen, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak uzun yıllardır yapmış olduğumuz siyer sınavımızın Mardin ayağını inşallah bugün icra ediyoruz. şuan bütün Türkiye'de bu yarışmamız icra ediliyor. Allah'a şükürler olsun Mardin'imizde siyer sınavına çok büyük bir teveccüh var. Mardin'imizde 13 bini aşkın kişi başvuru yaptı. Şuan Mardin merkez Artuklu ve bütün ilçelerimizde olmak üzere yüzlerce merkezimizde sınavımızı icra ediyoruz. en ücra köylerde bile, Mardin'den 150 kilometre uzakta olan köylerimizde dahi sınavlarımız yapılıyor. Allah'a şükürler olsun kardeşlerimizin, halkımızın siyer sınavına olan teveccühü şunu gösteriyor ki Peygamber aleyhisselama olan aşkımız hergün yenileniyor, hergün artıyor. Ayrıca Peygamber aleyhisselamın bizim için vazgeçilmez olduğunu ispatlıyor. Peygamber aleyhisselamın hayatını anlamak istiyorsak mutlaka okumamız lazım. Biz öncelikli olarak aslında kitap okumayı tavsiye ediyoruz. Bir kitap okunacaksa o zaman bizler de Peygamber aleyhisselamın hayatını okuyalım istiyoruz." dedi.

"Bizler Peygamber sevdalılarıyız, Resulullah aleyhisselamın aşıklarıyız"

Önen, Peygamber aleyhisselamın hayatımızda büyük bir yere sahip olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Öncelikle biz gençlik yıllarımızda siyer ile tanıştık ve siyer bizim hayatımızda çok ciddi manada yer edindi. Onlarca kitaptan Peygamber aleyhisselamın hayatını okuduk ve doyamadık. Halkımızın da bu şekilde bir teveccühünün olacağını düşünerek bu işi icra ediyoruz. Biz Peygamber aleyhisselamın hayatını halkımıza ulaştırabilmek için bütün çabayı sarf ediyoruz. Sadece siyer sınavıyla değil çok farklı etkinlikler ile de bunu ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler Peygamber Sevdalılarıyız, Resulullah aleyhisselamın aşıklarıyız. Mevlidlerimizi taziyelerimizde, düğünlerimizde, çocuklarımızı bir yere uğurlarken ve döndüğünde okuyoruz. Bu gösteriyor ki Peygamber aleyhisselamın hayatı bizim yaşantımızın bütün karelerinde var. İnşallah bu da karelerimizden bir tanesi olarak bugün Mardin'imizde kardeşlerimizin daha iyi anlamasına olanak sağlayacaktır inşallah." (İLKHA)

Kaynak: ilkha