İSLAM DÜNYASI

Siirt'te silahlı kavgaya ilişkin Vali Kızılkaya'dan açıklama: Olay iki dünür arasında yaşandı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda saat 17.00 sıralarında iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın detaylarını açıkladı.

Siirt Valiliği'nde yapılan basın açıklamasına, Siirt İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ve Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk de katıldı.

Vali Kızılkaya, silahlı çatışmanın iki dünür aile arasında yaşandığını belirterek, olayda toplam 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Vali Kızılkaya, çıkan çatışmada 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Çatışmada yaralananların hayati riskinin bulunmadığını ifade eden Kızılkaya, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"15 Temmuz Demokrasi Meydanı Fethi Serin Camii önünde bugün saat 17.00 sularında, aralarında daha önceden husumet bulunan iki dünür aile arasında silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. Olay esnasında, bizim de bir taziye vesilesiyle aynı noktada bulunmamız nedeniyle güvenlik güçlerimiz kısa sürede olaya müdahale edebilmiştir. Bu olayda iki vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bize gelen bilgiler arasında. Olaya karışanların tamamı güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır. Konu hakkında detaylı adli ve idari soruşturma yürütülmektedir. Bu soruşturmanın neticesi yeniden kamuoyuyla paylaşılacaktır. "

Vali Kızılkaya, korumaların olay esnasında orada bulunmasının büyük bir facianın önüne geçilmesine vesile olduğuna dikkat çekerek, "Kendini bilmez insanların şehir meydanında gözü dönmüş bir şekilde silahlı çatışma içine girmesi vahim bir durumdur. Bu olaya sebebiyet verenler hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır." dedi.

Şu an yürütülen soruşturma kapsamında, yaralılar dâhil toplam 5 kişinin gözaltında bulunduğu belirtildi. (İLKHA)