Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan motosikletli gruplar oluşturdukları konvoyla Filistin'e olan dayanışmalarını gösterdi.

Sosyal medya üzerinden organize olan etkinlikte, Siirtli motosikletliler, Filistin’e destek vermek için toplandı. Yürüyüş öncesi meydanda bir araya gelen katılımcılar, siyonist işgalin saldırılarını ve katliamlarını unutmadıklarını, Filistinli Müslümanların yanında olduklarını belirttiler.

Motosikletliler, dünyanın en ileri teknolojilerine sahip olmasına rağmen işgal rejiminin Filistin direnişine boyun eğemediğini vurguladılar.

İşgal rejiminin on binlerce sivili katletmesine rağmen sonunda ateşkes yapmak zorunda kaldığını belirten katılımcılar, Filistin'in direnişine duydukları saygıyı dile getirdiler.

Destek konvoyu, şehirde büyük ilgi toplarken, motosikletliler dayanışma mesajlarıyla Siirt sokaklarını doldurdu.

Dünya Müslümanlarının imanın, inancın, direnişin ve cihadın gücünü HAMAS sayesinde bir kez daha öğrendiğine dikkat çeken Talip Yan, 1500 yıl önce nasıl sahabeler zalim, kan emici işgal rejiminin torunlarına diz çöktürdüyse, bugün de HAMAS işgalcilere diz çöktürdüğünü söyledi.

"HAMAS direnişiyle tarihi yeniden yazıyor"

Yan, "Amacımız motorcu arkadaşlarımızla Siirt merkez sokaklarında tur yaparak halkımızda Filistin duyarlılığını uyandırmak. Belki bazı insanlar için çok sıradan gelebilir, 'bayrakları sallayıp turluyorsunuz' diyebilirler ama amacımız insanlara Filistin'i hatırlatmak, Filistin'in var olduğunu göstermek. Filistin için her kesim insanın bir şeyler yaptığını göstermek. Özellikle 8 aydır vahşi kan emiciler zulümlerini artırmış durumda. Bir avuç Müslüman, HAMAS, Kassam direnişe halen devam ediyor ve o kadar üstün teknolojiye rağmen işgal rejimi HAMAS'a diz çöktüremedi. Bu, imanın, inancın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İnsanlarımız iman, inancın, direnişin, cihadın gücünü HAMAS sayesinde bir kez daha öğrendi. 1500 yıl önce nasıl sahabeler zalim, kan emici israil torunlarına diz çöktürdüyse bugün de HAMAS işgalcilere diz çöktürüyor. Biz HAMAS'layız, kalbimiz, dualarımız, bayraklarımız, motorlarımız ve yüreğimiz HAMAS ile, Allah onlarla beraberdir, direnişe devam." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha