İSLAM DÜNYASI

Siirt'te çekirgelerle mücadelede ilk kez drone ile ilaçlama yapıldı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 'Devlet Yardımlı Çekirge Mücadelesi Projesi' kapsamında Baykan ve Şirvan ilçelerinde ilaç dağıtımı gerçekleştirirken, Pervari ilçesinde ise ilk kez drone ile ilaçlama yaptı.

2024 yılında, tarımsal zararlara karşı drone kullanarak ilaçlama yapılan Pervari ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde ve Pervari İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarıyla birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, 3.500 dekar taşlı, eğimli, engebeli ve ağırlıklı olarak mera alanlarında çekirge ile mücadele çalışması gerçekleştirildi.

Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürlü Abdulvahap yılmaz tarafından yapılan açıklamada, "İlaçlama öncesinde gerekli tedbirler alınarak, Pervari ilçesinde daha önce tespit edilen çekirge garsiyat (yumurtlama) alanlarında çekirgelerin çıkış dönemi izlenerek iki farklı dönemde ilaçlama yapıldı. Bu çalışmalar yıl boyunca izlenecek ve başarılı olması durumunda önümüzdeki yıllarda Siirt ili genelinde çekirge görülen bölgelerde drone ile ilaçlama çalışmalarına devam edilecektir," ifadelerine yer verildi. (İLKHA)