Toplumun dini değerlerle ilişkisine ve İslam'ın geleceğine yönelik önemli uyarılarda bulunan Müftü Pinal, İslam'ın özünden uzaklaşma tehlikesine dikkat çekti.

Ayrıca, İslam'ın kültürel bir inanca dönüştürülme çabalarına da değinen Pinal, Peygambersiz bir İslam tehlikesinin kapıları şiddetle çarptığına, bu tür çabaların dini değerlerden uzaklaşmaya yol açabileceği uyarısında bulundu

4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin Kur'an tilavetiyle başlayan program, çocukların iyilik ve yardımlaşma temalı tiyatro oyununun sergilemesiyle devam etti.

"Bizi kitaptan uzaklaştırmak ve Kur'an olmadan bir yaşama alıştırmak istediler"

Toplumda dinî bilincin ve Kur'an eğitiminin önemini bir kez daha hatırlatan Müftü Pinal, gelecek nesillerin dini değerlerle donatılması gerektiğini vurguladı.

DGS tercih işlemleri başladı DGS tercih işlemleri başladı

Pinal, "Çocuklarımızın Kur'an okutulması, Kur'an kurslarına gönderilmesi, Kur'an ile tanıştırılıp ellerine Kur'an verilmesi, dillerinden Allah kelamının dökülmesi bir dönem hayaldi bizim için. Zor zamanlarda bizlere 'Biz Kur'an okutmak istiyoruz' diye gelen kardeşlerimizi, 'Bu mümkün değil' diyerek geri çevirdiğimiz zamanları hatırladıkça, bugün görmekte olduğumuz bu manzaranın ne kadar büyük bir nimet olduğunu hatırlıyoruz. Peygambersiz bir İslam tehlikesi kapıları şiddetle çarpıyor. Neredeyse Hristiyanlık gibi İslam da bir kültür dini haline gelsin; adı olsun, kendisi olmasın, kitabı, peygamberi olmasın. Hristiyanlıkta olduğu gibi ahiret inancı olsa da olur, olmasa da. Şeklinde İslam'ı kültürel bir inanca dönüştürmek istiyorlar. 'Ben de Müslümanım, babam, annem de Müslümandı. Yok olmadı, dedem de Müslümandı' diyerek kendimizi oyalayacağımız bir hayat tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bizi, kendileri icat ettikleri fikirlerle oyalamaya başladılar. Bizi kitaptan uzaklaştırmak ve Kur'an'sız bir hayata hem mahkum etmek hem de alıştırmak istediler. Adına 'İslam terörü' dediler, bizi İslam'dan uzaklaştırmaya ve soğutmaya çalıştılar. Bu çalışmalar halen devam ediyor ve çok bilinçli yapılan çalışmalar." şeklinde uyarılarda bulundu

"Toplumun önde gelen ilim ve irfan sahibi kişileri duygusuz hale gelirse, bu büyük bir tehlike anlamına gelir"

Müslümanları 3 büyük tehlike konusunda uyaran Pinal, "Akıllı insanların duygusuz hale gelmesi büyük bir tehlikedir. Toplumda ileri gördüğümüz, ilim ve irfan sahibi diye kabul ettiğimiz akıllı insanlar, önder diye saydıklarımız duygusuz hale geldilerse, çok büyük bir tehlike kapıdadır demektir. Diğer ikinci tehlike ise, duygusal insanların etkisiz hale gelmesidir. Çevresinde hiç kimse ona inanmıyor olabilir. Tehlikelerin en ciddilerinden biri de etkili insanların akılsız olmasıdır. Aklı, etkisi ve gücü varken, bugün Gazze'de yaşattıkları acımasızlık, hissizlikten, merhametten yoksun kalmış, iman nimetini hiç tatmamış, canavarlaşmış siyonistlerin yaptığı gibi; aklı var, teknolojiyi yakalamış, silah üstünlüğünü elde etmiş ama gönlünde acıma duygusu kalmamış, merhametsiz, hissiz bu insan topluluğu, insanlığa en büyük tehdit ve tehlikedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Kaynak: ilkha