HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur! HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin 1 Ekim itibariyle açılacak olan Meclis'in gündemine gelmesi için HÜDA PAR teşkilatları tarafından yapılan ziyaret programları sürüyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Burdur ilinde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek çifte vatandaşlık kanun teklifine destek istedi.

İlk olarak İnsani Yardım Derneği (İHH) Burdur Şube Başkanı Hüseyin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Burdur Şube Başkanı İbrahim Gül ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Samimi ortamda geçen ziyaretlerde HÜDA PAR heyeti, soykırım suçu failleri hakkında Meclis'e verilen kanun teklifine dair son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

10 gün sonra Meclis'in yasama faaliyetlerine başlayacağını dile getiren Durmaz, "Soykırım suçu ve insanlığa karşı suç faillerinin Türkiye'de yargılanabilmeleri ile alakalı kanun teklifimizin Meclis'in 1 Ekim tarihinde açılmasından sonra Genel Kurul'da görüşülmesi geciktirilmemelidir. Kanun teklifinin yasalaşıp yürürlüğe girmesi için sivil toplum kuruluşlarından insanlık onurunun kurtarılması adına destek talebinde bulunuyoruz." şeklinde konuştu. 

Ziyaret edilen sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Meclis'e sunulan kanun teklifini desteklediklerini ve bu kanun teklifini anlamlı bulduklarını belirttiler.

Ziyaretler, Gazze'de yaşanan soykırımın sona ermesi temennilerinin dile getirilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha