Şeb-i Arûs münasebetiyle geçen sene Edebiyat Fakültesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü iş birliğinde yapılan "İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Aşk Mefhumu Çalıştayı"nın devamı olarak bu yıl "İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı" düzenleniyor.

Çok dilli ve çok kültürlü bir coğrafyanın konsantre hali olan Mardin'de yapılacak olan çalıştayda Vuslat ve Firak mefhumları, imgeden gerçeğe ve geçmişten geleceğe uzanacak bir seyirle işlenecek.

Farsça, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice eserlerde Vuslat ve Firak mefhumlarının izi sürülüyor

Klasik ve modern eserlerdeki vuslat ve firak kavramlarının konuşulacağı çalıştayda Farsça, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice eserlerde Vuslat ve Firak mefhumlarının izleri sürülecek.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Cengiz'in açılış konuşmalarını yapacağı çalıştay 28 Aralık 2023 Perşembe günü Kampüsümüzde bulunan Ortak Derslik Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

"İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı" saat 10.00'da başlayacak.

Çalıştay kapsamında açılış paneli ve beş ayrı oturumda Vuslat ve Firak kavramları farklı yönleriyle ele alınacak. (İLKHA)

Kaynak: ilkha