Yaklaşık 8 aydır işgal rejiminin uyguladığı soykırım karşısında zor günler geçiren Gazze halkı için dünyanın dört bir yanında yapılan destek gösterileri devam ediyor.

Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı

İstanbul’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri de Gazze’ye destek olmak ve işgal rejimini telin etmek için bir araya geldi.

Üniversitenin girişinde bir araya gelen öğrenciler; ellerinde taşıdıkları Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra çeşitli dövizlerle işgal rejiminin aleyhine, Filistin halkının lehine sloganlar attı.

Basın açıklaması öncesinde öğrencilerden Ahmet Mahmut Şağın, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

"Bu zulme karşı sessiz kalmak, İslam'ın temel değerlerine aykırıdır"

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mekail Şahinoğlu, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik zulmünü kınamak ve bu zulme karşı durmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’de şöyle buyrulur; ‘Bir topluluk, iyiliği emreder, kötülükten meneder; bu topluluğun kurtuluşa ermesi en büyük mutluluktur.’ Bizler, kötülüğe karşı durmanın, zalime karşı gelmenin ve mazlumun yanında olmanın önemini bilerek buradayız. Filistin'de yaşanan acılar, yıllardır süregelen bir zulmün sonucudur. Siyonist israil her gün masum insanları öldürmekte, evleri yıkmakta ve topraklarını gasp etmektedir. Bu zulme karşı sessiz kalmak, İslam'ın temel değerlerine aykırıdır." dedi.

"Filistin'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz"

İşgal rejiminin yıllardır sürdürdüğü zulmün üniversite öğrencilerini de harekete geçirdiğini dile getiren Şahinoğlu, "Filistin halkı, insanlık dersleri verirken, haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Peygamber Efendimiz’in buyurduğu gibi, ‘Bir kötülük gördüğünüzde elinizle müdahale edin; gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz edin.’ Bizler de bu ilkeyi izleyerek, Filistin'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz. Her gün, israil teröristleri ve işgalci güçler tarafından masum siviller sokaklarda kurşuna diziliyor, çocuklar tutuklanıyor, Gazze'de ambargo ve abluka şiddetleniyor. Bu zulüm ve katliam karşısında sessiz kalmak, insan olarak kalmanın bedelini ödemek anlamına gelir. Gazze halkı, çocuklarının kanlarıyla bu bedeli ödüyor." şeklinde konuştu.

"İslam'ın öğretileri doğrultusunda, zalime karşı gelmek ve mazlumun yanında olmak bizim görevimizdir"

ABD’de başta olmak üzere birçok üniversitede başlayan Gazze’ye destek direnişini hatırlatan Şahinoğlu, "Geçtiğimiz haftalarda ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan israil karşıtı gösteriler, dünya genelinde onurlu bir duruşun fitilini ateşlemiştir. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak, Filistin halkının yanında olduğumuzu ve israilin zulmüne karşı duracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. İslam'ın öğretileri doğrultusunda, zalime karşı gelmek ve mazlumun yanında olmak bizim görevimizdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha