Siyonist işgal rejiminin soykırımı altındaki Gazze için başlatılan destek kampanyaları sürüyor. Şanlıurfa'da çocuklar, Gazze'ye destek amaçlı kumbaralarında biriktirdikleri paraları bağışlamak için Umut Kervanı Şanlıurfa Temsilciğine geldi.

Çocuklar ellerindeki kumbaraları Umut Kervanı yetkilisi Mehmet Faik Doğan'a teslim etti.  Kimi kumbaralar Gazze bayrağı ile kimisi Filistin'in simgesi olarak kabul edilen zeytin dalı kimisi ise HAMAS'a destek içeren yazılı kumbaralar bağışladı.

Kumbara bağışının ardından Umut Kervanı yetkilisi Mehmet Faik Doğan, küçük bağışçılara bir konuşma yaptı. Daha sonra küçük bağışçılara oyuncak dağıtılarak teşekkür etti.

"Bağışları Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz"

Çocukların yapmış olduğu bağış ile ilgili konuşan Umut Kervanı Şanlıurfa Derneği Başkanı Mahmut Çelik, "Şanlıurfalı hem kız hem de erkek kardeşlerimiz Gazze'deki Müslüman ve mücahitlere bağış yapmak için kumbaralarını getirdiler. Bağışlar bizim için çok değerli çok kıymetlidir. Bağışları Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz. İnşallah gıda, yiyecek ve giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Allah'u Teala katkıda bulunan herkesten razı olsun. Gazze 4 ayı aşkındır bir işgal altındadır. Oradaki herkes açıkta kalmış çünkü bütün evler yıkılmış; çadır, battaniye, gıda, su ve elektrik yani hiçbir şey yok. Bu nedenle yardıma çok ihtiyaç vardır. Minik kardeşlerimize duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Gazze için bağış yapan küçük bağışçılar ise Gazze'ye destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.

"Filistin'e bağış yapmak için uzun süredir uğraşıyordum"

Mavera Çelik

Mavera Çelik, "Yardımımız Gazzeli kardeşlerimiz içindi. Filistin'e bağış yapmak için uzun süredir uğraşıyordum. Bugün hep birlikte arkadaşlarımla toplanıp Filistinli kardeşlerimize bağışımızı yaptık. Bağış yaptığım için çok mutluyum, huzurluyum." dedi.

"Allah inşallah Gazze'ye güneş açtıracak"

Hira Nur Eroğlu

Gazze'ye güneş açacağını söyleyen Hira Nur Eroğlu, "Mescid-i Aksa'ya geçmiş olsun dileklerimi iletin. Allah inşallah Gazze'ye güneş açtıracak. İnşallah Gazzeliler bizim gibi eğitime kavuşurlar, okula başlarlar. Gazze'de çocuklara saldırıyorlar. İnşallah Gazze'ye güzel çiçekler açar." diye konuştu.

"Gazzeli çocuklar feryat figan ediyor"

Muhammed Emin Çelik

Gazze'de çocukların bombalanmasına dayanamadığını dile getiren Muhammed Emin Çelik, "Bugün çok duygulandım. Gazze için kumbaramı bağışladım. Kumbaramdaki paraları Gazze'ye yolladım. Gazze'de savaş oluyor, Gazze bombalanıyor. Gazzeli çocuklar feryat figan ediyor biz de dayanamıyoruz. Yardım ve dua etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Bağış yaptığım için çok mutluyum"

Zeynep Gözde Karataş

Zeynep Gözde Karataş ise "Birikimimi Gazze için yapmıştım. Gazzeli kardeşlerimiz bizden daha muhtaç. Onlar için bir yardımda, bağışta bulunduk. Onlara bağış yaptığım için çok mutluyum, çok huzurluyum. Gazze bir bombardıman, katliam altında. Bir an önce yapılan saldırının sonlandırılmasını istiyoruz. Ateşkes ilan edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı

Dilara Eslem Evyapan

Dilara Eslem Evyapan da "Gazze'ye geçmiş olsun. 4 aydır yoğun saldırı içindeler." diyerek Gazze için bir şiir okudu.

"Filistinliler ölürken biz burada eğleniyoruz"

Ömer Faruk Durmaz

İkinci defa Gazze için bağış yaptığını vurgulayan Ömer Faruk Durmaz, "Filistinliler ölürken biz burada eğleniyoruz. Allah inşallah israili kahreder." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha