RÖPORTAJ

Şanlıurfa'da ilk teravih namazı için kıyama duruldu

Şanlıurfa'da, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı ihya edildi.

Mübarek Ramazan ayı, bu sene coşkuyla ihya edilmeye başlandı.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam yoğun katılımla eda edildi.

Çocuk-yaşlı, kadın- erkek camilere akın eden Şanlıurfalılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da teravih namazı için vatandaşlar, öncelikli olarak Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber ve Ulu Camii'ni tercih etti.  

Balıklıgöl Dergâh Camii'ne gelen vatandaşlar, camiye girmeden önce, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiğinde ilk gömüldüğü kabrini ziyaret ederek dua etti.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfalılar, teravih namazı için saf tutarak el bağladı.

Şanlıurfalılar, Ramazan ayının heyecanı ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Ramazan ayı hayırlı olsun"

Müslüm Kallkan

İlk teravih ile ilgili duygularını paylaşan Müslüm Kallkan, "Ramazan ayı hayırlı olsun. Hayırlı teravihler dilerim. Allah bizi ve ümmeti kazadan beladan korusun. Allah bizi afetlerden de korusun. Teravih kılacağımız için çok memnunuz. Ramazan'ı özledik." dedi.

"Ramazan ayı mağfiret, fazilet ayıdır"

Mahmut Kemal Kahvecibaşı

Ramazan ayının kimsesizlerin ayı olduğunu ifade eden Dergâh Camii Müezzini Mahmut Kemal Kahvecibaşı, "30 gün boyunca teravih ve cüz okumaya devam edeceğiz. Ramazan ayı mağfiret, fazilet ayıdır. Yetimlerin, kimsesizlerin, öksüzlerin beklediği bir aydır. Zekat vereceğimiz bir ay. Allah hepimizden razı olsun, Ramazan ayımız mübarek olsun. Gazze için namazda her zaman dua ediyoruz." diye konuştu.

"Bütün Müslümanlara ve Filistin'e dua edeceğiz"

Bahri Yey

Ramazan ayının gelmesinden dolayı heyecanlı olduunu belirten Bahri Yey, "İlk teravihi kılacağımız için çok heyecanlıyız. Ramazan'da oruç tutacağız. Elimizden gelirse hayır yapacağız. Bütün Müslümanlara ve Filistin'e dua edeceğiz. İsrail kahrolsun, onlara yardım edenler de kahrolsun. Allah Filistin'e yardım etsin." şeklinde konuştu.

"Filistin'e, Gazze'ye dua edeceğiz"

Mustafa Polat

Mustafa Polat ise  "11 ayın sultanı Ramazan hoş geldi. Teravih kılacağız, cüzleri dinleyeceğiz, oruç tutacağız. Filistin'e, Gazze'ye dua edeceğiz. Ebu Ubeyde ve askerlerine Allah güç ve kuvvet versin. Buradan kahrolsun israil diyorum. İnşallah güzel bir Ramazan geçireceğiz. Tüm müminlerin Ramazan orucu kabul olsun." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye Allah yardım etsin"

Kerem Doğan

Kerem Doğan da Ramazan ayının gelmesinden dolayı heyecanlı olduğunu dile getirerek "Her namaz kıldığımızda Gazze'ye dua ediyoruz. Allah israilin belasını versin. Gazze'ye Allah yardım etsin. Benim yaşımdaki çocukların ölmesi adalet değil." dedi.

Osman Kaplan

Osman Kaplan da Ramazan ayının hayırlı olması temennisinde bulundu. (İLKHA)