İSLAM DÜNYASI

Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı, Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, eğitimle ilgili her tür konunun yakından takip edildiğini belirten vali Şıldak, eğitim seferberliğini kararlılıkla sürdürdüklerini vurguladı.

Yaz döneminde okulların eğitim öğretim yılına hazırlanması sürecini dikkatle yöneten vali Şıldak, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulların ve faaliyetlerinin sıkı takip altında olduğunu ifade etti.

Toplantıda, eğitim kurumlarından gelen taleplerin titizlikle takip edilmesi ve sorunların çözülerek vatandaşlara geri dönüş yapılması gerektiğine dair talimatlar verildi. Vali Şıldak, ayrıca okullarda gerekli bakım, onarım ve tadilatların tekrar kontrol edilmesi gerektiğini, eğitim camiası ve okul idarecilerinin düzenli olarak takip edilmesini istedi.

Eğitimde başarıyı artırmak için uygulanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) bu yıl daha güçlü ve uygulanabilir olduğunu belirten vali Şıldak, eğitimde seferberlik çağrısını daha geniş alanlara yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrencilerin geleceğine katkıda bulunmak için öğretmenlere güvendiğini belirtti.

Vali Şıldak, okul çevrelerinin güvenliğini artırma çalışmalarına da değindi. 88 okulda polis veya jandarma personelinin sabit güvenlik görevlisi olarak bulunacağını, diğer okullarda ise kolluk personeli koordinasyon görevlilerinin görev yapacağını duyurdu. Vali Şıldak, eğitim kurumlarının etrafındaki suç unsurlarına karşı kararlılıkla mücadele edileceğini, vatandaşların da bu süreçte üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı, eğitimin kalitesini artırma ve güvenli bir öğrenim ortamı sağlama konularında alınan kararlarla sona erdi. (İLKHA)