Şanlıurfa’da İpekyol'da bulunan ve 40 kişinin vefat ettiği 6 katlı Osman Ağan Apartmanı’nın enkazından 7 saat sonra yaralı olarak kurtarılan 5 kişilik İstegün ailesi, bir yıl sonra kendilerini kurtaran Gökhan Erdem ve 7 Kıta Derneği ekibi ile buluştu.

Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, İsmail Erdem İstegün, gözyaşlarına hakim olamadı.

Aileyi evlerinde ziyaret eden eski AFAD gönüllüleri olan 7 Kıta Arama Kurtarma Derneği ekipleri, kurtardıkları İstegün ailesinin fertleriyle kucaklaştı.

Erdem, deprem anında ve sonrasında yapılan çalışmaları anlattı.

"Ülkece inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız"

Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

Depremin ilk anlarında Malatya'da bulunan ailesine ulaşamadığını söyleyen Gökhan Erdem, "O gün biz de afetzedeydik. Buna rağmen insanların bize ihtiyacı olduğunu gördük. Birçok yerden enkaz haberleri geliyordu. Zaman çok değerliydi. Hızlı olmak zorundaydık. Ailemizi dahi düşünemedik. Yıllardır aldığımız eğitimler gereği öncelikle bize umut bağlayan insanlara yardım etmek zorundaydık. Eşimi ve çocuklarımı yağmurlu ve soğuk havada AFAD toplanma bahçesine bırakarak yardıma koşmaya başladık. İnsanları bir an önce enkaz altından kurtarmaya başladık. Depremin 3’ncü günü AFAD ve Kızılay gönüllüler ile birlikte Adıyaman'a intikal ettik. Orada da arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Ardından kendi memleketim Malatya'ya geçtim oradaki arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldım. Biz bu kayıpların acısını yüreğimizin en derin noktasında hissediyorduk. Bizi ayakta tutan tek şey kurtardığımız insanlar ve yardıma muhtaç kişilere yetişme gayesiydi. Ülkece inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. İnşallah bu afetlerden dersler çıkarırız. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Depremler sonrası ve Urfa'da yaşanan sel felaketinden sonra da bir araya gelen gönüllülerimiz tarafından 7 Kıta Derneğini kurduk. Gönüllülerimize bu alanda profesyonel olmak için eğitimler vermeye başladık. Eğitimlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Enkazdan yaralı olarak kurtulan aileden Nisa İstegün, kendilerini kurtaran Erdem'in sesini ilk duyduğumda gözyaşlarına hâkim olamayarak Deprem anının tekrar yaşadığını, hayatındaki tek kahramanım şimdiye kadar babası olduğunu ama deprem gecesi sadece kahramanların babalardan ibaret olmayıp Gökhan Erdem'in de kendi kahramanı olduğunu ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha