Açıklamada, aşırı yağış beklendiği ve özellikle bodrum katlar ile düşük kotlardaki alanlarda su baskınları yaşanma riskinin oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, can güvenliği için bu alanların hemen boşaltılmasını ve vatandaşların güvenli bölgelere geçmesini istedi. Ayrıca, acil bir durum olmadıkça evlerden ayrılmamanın ve şehir trafiğini, görevli araçların geçişi için boş tutmanın önemine dikkat çekti.

“Su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olalım” mesajıyla duyurulan uyarılar, kamuoyunun dikkatle değerlendirmesi gereken bir durum olarak vurgulandı. Şanlıurfa halkının güvenliği için tüm önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, bölgemizde aşırı yağış bekleniyor. Özellikle bodrum katlar ve düşük kotlardaki alanlarda su baskınları yaşanma riski oldukça yüksek! Lütfen can güvenliğiniz için bu alanları hemen boşaltın ve güvenli bölgelere geçin. Çok acil bir durum olmadıkça evlerimizden ayrılmayalım ve şehir trafiğini, görevli araçlarımızın geçişi için boş tutalım. Su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olalım. Kamuoyuna duyurulur." (İLKHA)

Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek

Kaynak: ilkha