Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer, işgalci siyonistler için Arz-ı Mev'ud projesi ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

İşgalci siyonistler için Arz-ı Mev'ud'un büyük öneme sahip olduğunu ve hedeflerinin Anadolu olduğunu vurgulayan Abuzer, siyonizmin iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.

"Siyonizmi iyi anlamak gerekiyor"

Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı Otomobil dere yatağına devrildi: 2 yaralı

Bugün yaşanan olayları iyi anlamak için siyonizmi anlamanın gerektiğini ifade eden Abuzer, "Ortadoğu'da yaşanan bütün olayları ve Gazze'yi anlamak için siyonizmi ve siyonizmin kuruluş felsefesini, amacını ve hedefini doğru tahlil etmek gerekiyor. Bunları anladığımızda bugünkü olayları çok daha net bir şekilde görebiliriz. Siyonistlerin birçok hedefi var fakat en büyük hedeflerinden bir tanesi onlara göre 'tanrının vaat ettiği topraklar' var ve bir gün onların üzerine bu topraklarda hâkimiyet kurmak farzdır. Onlar açısından 'imani' bir meseledir ve siyonist Yahudiler tarafından böyle kabul edilir. 'Hâkimiyeti sağlamak için buralarda her türlü yol mubahtır, soykırımlar ve zulümler mübahtır' hatta onların tahrif olmuş kitaplarında 'oraya girdiğiniz zaman onları kurbanlık koyunlar gibi doğrayın, tavuklarına varana kadar öldürün' gibi tahrif edilmiş ayetler olduğunu biliyoruz. Onlar aslında bunu zaman zaman dile de getiriyorlar. Onlar aslında 'biz o emirleri gerçekleştiriyoruz' diyorlar. Siyonizmi iyi anlamak gerekiyor tabii ki bu doğru bir yaklaşım değil. Sapkın bir yaklaşım oluşturdukları bir teori diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Buraları ele geçirip hâkimiyet kurmak onlar için 'farzdır' ve 'imani' bir meseledir"

İşgalci siyonistler için Arz-ı Mev'ud hakimiyeti adına yapılan her şeyin 'mubah' olduğunu söyleyen Abuzer, "Arz-ı Mev'ud, şöyle düşünün; Kayseri'den bir kanadı Akdeniz'e doğru alın, bir çizgiyi de Doğu Anadolu'dan Erzurum'a kadar alın, aşağıya kadar olan bütün bölge onlara göre Arz-ı Mev'ud olan topraklar içerisindedir. Onlar açısından buraları ele geçirip hakimiyet kurmak 'farz' ve 'imani' bir meseledir. Siyonist Yahudiler için bunların yapılması için her şey 'caizdir.' Cumhurbaşkanımız da geçen gün 'şundan emin olun aslında Gazze'deki kardeşlerimiz bizim ileri karakolumuzdur, bizim için bir yönüyle orada mücadele ediyorlar. Çünkü bir gün Allah muhafaza Gazze düşerse bunların ikinci hedefi Türkiye olacaktır' diye ifade etti" şeklinde konuştu.

"Siyonistler açısından Şanlıurfa dini anlamda büyük bir öneme sahiptir"

Gazze'den sonra ikinci hedefin Şanlıurfa olacağına dikkat çeken Abuzer, "Özellikle ikinci hedef Şanlıurfa olacaktır çünkü onlar açısından Şanlıurfa, dini anlamda büyük bir öneme sahiptir. Siyonistlere göre Yakup kuyusu olarak ifade edilen aynı zamanda Yusuf kuyusu olarak da bilinen kuyular Harran bölgesindedir ve buradaki sudan üzerlerine döktüklerinde, içtiklerinde veya yıkandıklarında günahlarından 'arındıklarını' düşünürler. Gazze'den sonra ikinci kurtarılması gereken yer onlar için Şanlıurfa'dır ve Harran bölgesidir. Bizim bunu çok iyi anlamamız çocuklarımıza ve insanlarımıza çok iyi anlatmamız gerekir. Yangın, mahallenin alt kısmında başlamıştır ve belli ki bu yangın söndürülmezse bizim eve doğru gelecektir. Bunların üçüncü hedefi Antakya'dır. Antakya'da bunlar açısından bu anlamda Arz-ı Mev'ud ideali açısından bir öneme sahiptir. Esas hedef Anadolu'dur, Türkiye'dir. Buna karşı tek yürek olmamız gerekir diye düşünüyorum." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha