İSLAM DÜNYASI

Navaz Şerif, 6 yıl sonra PML-N partisindeki başkanlığı geri aldı

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, altı yıl sonra rakipsiz bir şekilde PML-N partisinin genel başkanı seçildi.

PML-N'nin 6 yıl önceki başkanı Navaz Şerif, Panama Belgeleri davasındaki Yüksek Mahkeme kararı nedeniyle kaybettiği başkanlığa geri döndü.

Genel kurul toplantısında konuşan Navaz, parti üyelerini ve kardeşini, zorluklara rağmen parti bayrağını kararlı bir şekilde korudukları için tebrik etti.

Navaz, birçok gücün kardeşi ve PML-N destekçileriyle olan ilişkisinde uyumsuzluk oluşturmaya çalıştığını ancak Başbakan Şehbaz Şerif'in sadık kalmaya devam ettiğini iddia etti.

Navaz Şerif, yıllar önce kardeşine kendisinin devre dışı bırakılması koşuluyla başbakanlık koltuğu teklif edildiğini, ancak genç Şerif'in bu teklifi reddettiğini savundu.

PML-N başkanı, ekonomik göstergelerin zaten iyileşmeye başladığını söyleyerek kardeşini hükümetinin performansından ötürü övdü. Şerif, bir ila iki yıl kadar sıkıntı olacağını, ancak daha sonra refaha ulaşacağını söyleyerek onu kararlılıkla çalışmaya çağırdı.

Kendisinden önceki genel kurul toplantısında konuşan Şehbaz, kardeşini tekrar parti başkanlığına gelmesinden dolayı tebrik etti.

Şehbaz, “2017 yılında size yapılan haksızlık… Allah sizi bu büyük çoğunluk ile eskisi gibi makam ve saygıya kavuşturdu." Dedi.

Şehbaz, Navaz'ın başarılarını ve millete yaptığı hizmetleri "ihanet ve dolandırıcılık" yoluyla "aşağılamaya" çalışanların bugün kendilerini utandırdıklarını, kardeşinin ise haklı çıktığını savundu. (İLKHA)