Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği" konulu konferans düzenlendi.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor ile vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Konferansta açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Ramazan Tolan, Filistin’in kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim kardeşlerimizin özgürlüğü ellerinden alınmıştır. Değerlerimize sahip çıkmamız ve Filistin için elimizden geleni yapmamız gereklidir. Bu boykotla, duayla ve böyle güzel topluluklar oluşturularak olabilir ancak" ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş ise, Filistin’in kan gölüne döndüğünü vurgulayarak, "Bugün Filistin kan ağlamıyor bugün Filistin kan gölüne dönmüştür. Kardeşlerimiz için bir şey yapamıyoruz belki ama dualarda buluşuyoruz. El ele vererek böyle güzide toplulukları oluşturuyoruz. Bizleri buluşturan mevlama hamdolsun." dedi.

Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Uzmanı-Yazar Zahide Tuba Kor, Filistin davasından bahsederek, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha