İSLAM DÜNYASI

Müftü Karabayır: Ümmet kendi Selahaddin Eyyubilerini yetiştirsin

Müslümanların diğer kutsal beldeleri olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın da zulüm altında olduğunu söyleyen Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Ümmet-i Muhammed'in kendi Selahaddin Eyyubilerini yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl Türkiye’den 85 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Kutsal topraklara, il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarla hacı adayları kutsal topraklara uğurlanıyor.

Bursa'da toplam 3 bin 83 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Bursa'da hacı adaylarının uğurlanma töreninde sonra İLKHA'ya konuşan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Hacca gidiyoruz ama utanıyoruz. Sebebi ise Gazze'dir. Diğer bir başka mukaddes belde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa zulüm altında olmasıdır." dedi.

Bursa'dan hacıları yolcu etmeye devam ettiklerini söyleyen Müftü Karabayır, "18 Mayıs tarihine kadar bu sevkiyat devam edecek. Bursa'dan toplam 3 bin 83 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Bin 600 hacı diyanet tarafında gönderilecek. Bin 400 hacı adayı ise acentelerle gidecekler." diye belirtti.

"Hacca gidiyoruz ama utanıyoruz. Sebebi ise Gazze'dir"

Mahzun ve mahcup olduklarını belirten Karabayır, "Hacca gidiyoruz ama utanıyoruz. Sebebi ise Gazze'dir. Diğer bir başka mukaddes belde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa zulüm altındadır. İnşallah hacılarımız esas hacı olur ve gerçek hac yapılır. Ümmet-i Muhammedin Gazze'nin, Doğu Türkistan'ın ve yeryüzünde ne kadar mazlum insan varsa onların kurtuluşuna vesile olur. Bu sene hacca bu duygularla gidiyoruz." diye kaydetti.

"Ümmet-i Muhammed kendi Selahaddin Eyyubilerini yetiştirsin"

Temennimiz Allah'tan, Kudüs'ü yine Selahaddin Eyyubi ile kurtarmasıdır diyen Karabayır, "Ümmet-i Muhammed kendi Selahaddin Eyyubilerini yetiştirsin. Kutsal topraklara giden hacılarımız gelirken sadece hurma getirmeler değil de Allah'ın bizden beklemiş olduğu şuur, bilinçle dönmüş ve Kur'an'ın, ezanın ümmetin kıymetini bilen bilinçli birer Müslüman olmayı evlatlarını da bu şekilde yetiştirmeyi düşünerek tefekkür ederek söz vererek gelsinler istiyoruz. İnşallah bu hacımız yeniden bir dirilişe vesile olsun." diye konuştu. (İLKHA)