Bazı fakültelerin açılması ve kapatılması kararı Resmî Gazete'de Bazı fakültelerin açılması ve kapatılması kararı Resmî Gazete'de

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl ‘’Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’’ temasıyla vekaletle kurban kesim bedelini açıklıyor. Bu yıl da vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise, 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, her yıl Kurban Bayramı'nda yapılan vekaletle kurban bağışı nedeniyle binlerce ihtiyaç sahibi ailenin evine et giriyor dedi.

Aslan, vekaletle kurban kesiminin önemine değinerek, "Vereceğimiz bir bağış, bir kurban hissesi veya bir bağış belki üç ailenin belki beş ailenin belki on ailenin aşına katkı sunmak demektir. Yılda bazı bölgelerde sadece ve sadece Kurban Bayramından Kurban Bayramı'na et hasretini giderebilen yerler mevcut. Hem yurt içinde hem de yurt dışında bağışlarınız sayesinde binlerce ihtiyaç sahibi ailenin evine et girebiliyor. Özellikle Afrika kıtasının bazı bölgelerinde yılda sadece bir defa Kurban Bayramı'nı bekliyorlar. Sizin yapmış olduğunuz bir bağış milyonların gönüllerine girmektir ve Türkiye’nin sesinin farklı coğrafyalarda yankılanması demektir.’’ ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha