Merkezi Kayıt Kuruluşu, üye olduğu uluslararası birliklerin beşincisi olan ACG ile kıtalar ve piyasalar arasında köprü görevi üstleniyor.

Asya-Pasifik bölgesinde mevcut yürüttüğü projeler ve geliştirmek istediği iş birlikleri ile Türkiye ve bölge ülkeleri arasında sermaye piyasalarında ortak kazanımlar hedefliyor.

Asya-Pasifik bölgesindeki Merkezi Saklama Kuruluşlarının bir araya gelmesiyle 1997’de kurulan ACG, MKK’nın da katılmasıyla toplamda 41 üyeyi bünyesinde barındırıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem ARIKAN, şunları ifade etti:

“ACG Başkanı Dr. Wenhua DAI imzasıyla memnuniyet verici üyelik kabul haberini, tebrik mektubu ile aldık. ACG İcra Komitesi incelemesi ve onayı ile yürütülen Olağanüstü Genel Kurul süreci sonrası üyelerin tamamının olumlu görüşleri ile 18 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla resmi olarak ACG üyeliğine kabul edilmiş olduk. Asya Pasifik bölgesini, iyi ilişkilerimiz ve somut iş birliğimiz olan ülkeleri barındırmasından dolayı önemsiyoruz. Endonezya’da 2020 yılından beri kullanılan Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) çözümümüz ile toplamda 5 bin 218 genel kurul 877 farklı şirket tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Bu kurullara 209 bin 111 yatırımcı elektronik ortamda katılım sağladı. Ayrıca yine Endonezya sermaye piyasaları Borçlanma Araçları için de e-Genel Kurul Sistemi geliştirme çalışmalarımız sürüyor ve bu yıl devreye alınacak. Endonezya’da e-GKS çözümümüz ile olduğu gibi bölgedeki diğer ülkelerle de geliştirmeyi hedeflediğimiz iş birliklerini düşünerek, kuruluşumuz ve ülkemiz sermaye piyasaları için hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca bu yıl Ekim ayında İstanbul’da 40’dan fazla ülkenin katılımı ile gerçekleştireceğimiz Avrasya, Afrika ve Ortadoğu Ülkeleri saklamacı kuruluşları birliklerinin (AMEDA ve AECSD) ortak toplantısına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını taşıyoruz.”

Sulama kanalında düşen 3 yaşındaki çocuk boğuldu Sulama kanalında düşen 3 yaşındaki çocuk boğuldu

Merkezi Kayıt Kuruluşu

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK), Türk Sermaye Piyasalarının Merkezi Saklama Kuruluşu olarak üyelerine saklama, veri depolama ve raporlama, kurumsal yönetim ve yatırımcı hizmetlerini sunmaktadır. MKK, ayrıca Ar Ge merkezi kimliği ile kendi iç kaynaklarını kullanarak geliştirdiği yazılım, sistem ve platformlarla yerli ve yabancı sermaye ve finans kuruluşlarına veri ve teknoloji hizmetleri sunmaktadır. (İLKHA)

Kaynak: ilkha