7 Ekim’den beri Gazze'de masum Filistin halkına yönelik devam eden soykırıma karşı HÜDA PAR milletvekillerinin katliama katkıda bulunan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili hazırladığı tasarının Meclis'e getirilip kabul edilmesi bekleniyor.

Katliamı gerçekleştiren işgal rejimine karşı bu tasarı ile yaptırım uygulanabileceğini ifade eden gazeteciler, insani değerlerini yitirmemiş, vicdan sahibi, Türkiye'nin bağımsızlığından yana tüm milletvekillerinin tasarıyı destekleyip, bir an önce kanunlaşmasına katkı sunmaları gerektiğini vurguladılar.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Filistin halkına yapılan bunca soykırımın bir nebze de olsa önüne geçilmesi planlanan çifte vatandaşlık kanun tasarısının kabul edilmesi için bütün milletvekillerine çağrıda bulundu.

İşgal rejimine karşı yaptırımların uygulanması noktasında ciddi adımların atılması gerektiğine vurgu yapan Üründü, "israil’in Filistin'e karşı olan tutumu bütün dünyayı suspus etti. Ülkemiz gibi bazı ülkeler bu konuda olan tepkilerini dile getiriyor ama yeterli seviyede değil. Artık bu zulmün, bu insan kıyımının artık durması gerekiyor. Bunun için de gerekli yaptırımların uygulanması lazım. Dilek, temenni ve boykotlardan belli bir mesafe katettik belki ama bunun sonuç vermediğini hep birlikte yaşayarak gördük. Artık bu saatten sonra sanıyorum ki Meclis'te ciddi bir çalışma oldu. Bir önerge sunuldu ve kabul edildi görüşmek üzere. Bu önergeye bütün siyasi partilerin destek olması gerektiğini düşünüyorum. Artık dilek ve temennilerle bir yere kadar gidiyor bu işler. Yaptırım gerekiyor ve bu yaptırım için de Meclis'te yapılacak olan görüşme çok önemli.” şeklinde konuştu.

Malatya'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı Malatya'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

“Bütün duyarlı milletvekillerimizin Gazze'nin yanında durmanın vakti olduğunu ve artık Filistin'e destek için İsrail'e de dur demek için ellerini kaldırmaları gerekiyor”

Üründü, halkın kendi eliyle milletvekillerine verdiği vekâleti neticesinde kanun tasarısının kabulü noktasında örnek duruşu göstermeleri gerektiğini ifade ederek, “Meclis saatiyle girmeden önce bunun kararlaştırılıp ilgili yaptığı kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bütün partilerin belki de ortak bir destekle Filistinlilerin, Gazze'nin ne yanında olduğunu bire bir göstermeleri gerektiği gündür bugün. Onun için de bizler ilgiyle takip ediyoruz. Artık hem bir ayağı İsrail'de olup Türkiye'den her türlü çıkar menfaatini sağlayıp da oradaki mezalime ortak olanlar, kanlı ellerin ülkemizdeki mal varlıklarına bir dur demek gerekiyor. Bunun için de Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilere ve grubu olmayan bütün duyarlı milletvekillerimize Gazze'nin yanında durmanın vakti olduğunu ve o elleri artık Filistin'e destek için, israil'e de dur demek için kaldırmaları gerekiyor. İnşallah Meclis yasama dönemi bitirmeden bu kararlaştırılır ve gerekli adımlar atılmış olur. Bizler her anlamda, her zaman Filistin mazlum insanlarının yanındayız. Vekâletimizi verdiğimiz milletvekillerimizin de bu duruşu göstermeleri gerekiyor. Aksi halde doğrusu sadece havanda su dövmekten ileri gitmemiş oluruz.” diye konuştu. 

Üründü, “Bu tür adımlar elbette ki beklediğimiz o ateşkesi ve iki ülkeli çözümü kolaylaştıracaktır. Bu sadece Türkiye'de de olmuyor. Aslında Orta Doğu'nun ve bütün dünyanın buna dur demesi gerekiyordu. Neden bu kadar uzadı, neden bu kadar ses kaldık, neden bu kadar insanlığımızdan geri adım attık onu anlamış değilim? Hala hiçbir şey yokmuş gibi duruyoruz. Türkiye'deki Büyük Millet Meclisi'nde atılacak olan bu adım önümüzdeki dönemde bütün ülkelere, duyarlı olan Müslüman ülkelere belki de bir örnek teşkil edecektir. Ciddi bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu adımı atan Meclis'te grubu olan ve olmayan bütün vekillerimize de insanlık adına, İslam adına bir Müslüman olarak teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR’ın gündeme getirdiği kanun tasarısının uluslararası arenada en anlamlı kararlardan biri olduğuna dikkat çeken Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, “Aslında HÜDA PAR’ın gündeme getirdiği bu karar bence uluslararası arenadaki en anlamlı kararlardan biridir. Türkiye'de de uygulanabildiği takdirde dünyada ses getirecek bir uygulamadır. İşgal devleti olan israil, Uluslararası Ceza Mahkemelerinin de öngördüğü üzerine yaptığı soykırımı bütün dünyanın gözü önünde sergiliyor. 7 Ekim'den buraya yaklaşık 9 ay geçti ve kayıplarla birlikte 50 bine yakın sivil göz göre göre katledildi. Bütün uluslararası ceza hukukuna göre yasak olan hastaneler, mülteci kampları, okullar, yurtlar, akla gelebilecek ne varsa tek tek hepsi bombalandı. Bütün savaş suçları işlenmiş olmasına rağmen ne yazık ki dünya bir adım atmıyor, dünyadaki vicdanlı insanlara rağmen ne yazık ki bir adım atılmıyor. Bu yürüyüşlerin, bu protestoların aynısı Türkiye'de de yapılıyor. Hemen hemen her cuma çıkışı bütün illerde, bütün camilerde bu zulme karşı Türkiye'nin yapması gerekenlerine dair adımlar atılmasını isteyen vatandaşlar, şimdi de HÜDA PAR’ın Meclis'e getirdiği bu kararı en azından meclis tatile girmeden önce onaylamasını istiyor.” şeklinde aktardı.

“Uluslar arası hukuk mahkemelerinin suç işlediğini ifade eden bir ordunun içindeki neferlere Türkiye bir yaptırım yapmayacaksa, ne zaman yapacak?”

Son olarak Güneş, "Türkiye'deki Türk medyasının da bu konuyu gündeme getirerekten en azından yarın bayram, basın bayramı diye kutlanıyor. En azından 163 insanımızın, 163 gazetecinin şehit edildiği Gazze'deki bu gazeteciler anısına bile olsa, bu konuyu gündeme getirerek Meclis üzerinde bir baskı oluşturmasını istiyoruz. Bu karar aynı zamanda diğer ülkeler için de belki örneklik teşkil eder. Ermenistan'da, Ermeni saflarında, Ermeni askerlerle birlikte Azerbaycan'a savaşan Türk vatandaşları olan insanlara verilen tepki karşısında aynı şekilde Gazze’ye karşı savaşan İsrail'de de yaşayan Türk vatandaşlarına karşı da bu tepkiyi göstermek lazım. Uluslar arası hukuk mahkemelerinin suç işlediğini ifade eden bir ordunun içindeki neferlere Türkiye bir yaptırım yapmayacaksa ne zaman yapacak? Bu anlamda gazeteciler olarak bu kanun yasasının en kısa zamanda kabul edilmesini meclisten talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha