İşgalin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında yaralananların bir kısmı ve refakatçileri Mısır üzerinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a geldi.

Gazze Şeridi'nden 41 yaralı ve 86 refakatçiyi taşıyan iki Malezya Hava Kuvvetleri uçağı, başkent Kuala Lumpur'daki hava üssüne ulaştı. Yaralı Filistinlileri, burada Malezya Savunma Bakanı Muhammed Halid Nureddin, çok sayıda Malezyalı sivil ve askeri yetkili ile Filistin Devleti'nin Malezya Büyükelçisi Veli Ebu Ali ve Mısır Büyükelçisi Recai Nasr karşıladı.

Yaralılar, varışlarının ardından havaalanında kurulan sahra hastanesinde Malezyalı sağlık ekibinin gözetiminde muayene edilip tedavileri tamamlanmak üzere hastanelere nakledildi.

Malezya Savunma Bakanı, düzenlediği basın toplantısında, işgalin Gazze Şeridi'nde 10 aydan uzun süredir soykırımını sürdürdüğüne işaret ederek, ülkesinin Filistin davasına ve Filistin halkına destek veren tutumunu vurguladı.

Büyükelçi Ebu Ali ise Malezya hükümetine ve Malezya askeri sağlık hizmetleri sektöründeki işçilere yaralılara bakım sağladıkları için teşekkür ederek, büyükelçiliğin Malezya'daki yaralıları tedavi etme sürecini takip edeceğini ve onlara her türlü desteği sağlayacağını belirtti. (İLKHA)

Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı
Kaynak: ilkha