İSLAM DÜNYASI

Malatya'da çarşı merkezi işyerleri teslimatı 2025'te başlıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, önümüzdeki yıl şubat ayından itibaren yeni yapılan çarşı merkezindeki işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlanacağını söyledi.

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Malatya'da, konut ve işyerlerinin yapımı aralıksız sürüyor. Deprem bölgesinde çarşı merkezi tamamen yıkılan tek il olan Malatya, şehir ekonomisinin canlanması için hızla yeniden inşa ediliyor.

Bakırcılar Çarşısı ve Akpınar bölgesinde başlatılan projeler hızla ilerlerken, bölgede gözle görülür bir yapılaşma dikkat çekiyor. Çarşı projesi kapsamında yapımı tamamlanmak üzere olan 10 büyük bloğun teslimatı, depremlerin ikinci yıl dönümü olan 6 Şubat 2025'ten itibaren başlayacak. Kalan işyerlerinin ise 2025 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

"Önümüzdeki yıl şubat ayından itibaren işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlayacağız"

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, proje alanında yaptığı incelemelerde, çarşıdaki işyerlerinin tamamlanıyor olmasının şehir için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek, "İnşaatların tamamlandığını gördükçe vatandaşlarımızın da psikolojisi daha iyiye gidiyor. Önümüzdeki yıl şubat ayından itibaren işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlayacağız. Bazı bloklarda boya işleri başladı.  Allah kazasız belasız bir şekilde inşaatlarımızı tamamlamayı nasip etsin. Malatya esnafı bir an önce çarşısına kavuşacak. Buralar tamamlandıkça halkımızın morali daha da yükseliyor, bu da bizim için tarif edilemez bir mutluluk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Kent merkezinde psikolojik eşik aşılacak"

Proje alanını inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise, Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde önemli bir eşiği aştığını ifade ederek, "Malatya’da iş yerlerinin ışıkları yandığında, tüm evlerin de ışığı yanacak ve şehir kendine gelecek. Depremin ardından önceliğimiz konut ve iş yerlerinin teslimatıydı. İlk projemizi Akpınar Şehir Merkezi’nde başlattık. İnşallah 10 bloğu 6 Şubat 2025’te teslim edeceğiz. Kalan iş yerlerini ise 2025’in sonunda tamamlayacağız. Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak." dedi.

"Herkes teslimatların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer de proje alanında yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının hızla ilerlediğini belirterek, "Çok kısa sürede inşaatlar büyük ilerleme kaydetti. Halkımız, işyerlerinin yükseldiğini gördükçe memnuniyetlerini dile getiriyor. Yapılar yükseldikçe umutlar da artıyor. Herkes teslimatların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor" şeklinde konuştu. (İLKHA)