Günün her saatinde yaşanan ancak işe gidiş-gelişlerde had safhaya ulaşan trafik yoğunluğu, vatandaşlar için ciddi bir sorun teşkil ederken ulaştıkları yerlere araçlarını park etmek için yer bulmak da bir o kadar sıkıntılı bir durum.

İstanbul'da yaşadıkları sorunlar ve beklentileri ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, en çok trafik yoğunluğu, otopark, yeşil alan ve kentsel dönüşüm gibi sorunlardan şikayetçi.

Daha önceki belediyede çevre düzenlemesi ile ilgili çalışma yapılmadığını, herkesin bu konudan şikayetçi olduğunu söyleyen Şenol İşgörür, "Ben çevre düzenlemesi olsun isterim. Çöpler toplanıyor ama biraz daha sık toplanırsa daha iyi olur. Kaldırımlar yapılmıyor yeterince iyi değil. Buna biraz ağırlık verilirse daha iyi olur diye düşünüyorum." dedi.

"Eyüp ilçemizde park ve otopark sorunu var"

İstanbul'da en öncelikli çözülmesi gereken sorunların başında trafik sorunu geldiğini belirten Mahmut Kılıç, "İkincisi husus, insanların daha fazla zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar yapılmalı. Üçüncü olarak otopark çok büyük sorun. Yeni gelen belediye başkanımız hala bir şey yapmamış. Yeni olduğu için bir şey diyemeyiz ama önceki belediye başkanları ufak tefek bir şeyler yapmaya çalıştılar. Eyüp ilçemizde park ve otopark sorunu var. Eyüp, sahili olan bir ilçe ama balık alacak yerimiz yok. İnşallah daha iyi olur." diye konuştu.

"Bizim memlekete engelli olmak çok zor"

Yaşadığı sorunlarla ilgili konuşan yürüme engelli Zeki Bakangil, "İstanbul'da özürlü olmak tamamen dışlanmak, toplumdan soyutlanmak, halkın ilgilenmediği kesim demek. Ben tekerlekli sandalye ile giderken kenardan gidiyorum. Arabalar bana çarpmasın diye genelde duvarların dibinden gidiyorum. Ben bir özürlü olarak, en çok halkımızın ilgisizliğinden şikayetçiyim. Anadan doğma engelli değildim. 55 yaşından sonra tekerlekli sandalye ile gezmeye başladım. Sonradan anladım ki bizim memlekete engelli olmak çok zor." şeklinde konuştu.

"Yeşil alanı arttırmak lazım"

1953 senesinden itibaren İstanbul'da yaşadığını söyleyen Osman Saydan, "İstanbul'da yol sorunu var. Belediye bazı yerleri yıkıp yol yapması lazım. Çöpler toplanıyor, inşallah böyle gider. Şu an böyle bir sorun yok. Yeşil alanlar yeterli değil. İmkân olan yerlerde yeşil alanı artırmak lazım." dedi.

"Trafik konusunda büyüklerimizin biraz çalışması lazım"

Kaldırım taşlarının çok sık değiştirildiğini aktaran Zübeyir Şahin, "Almanya'da bir yede arıza çıktığında o arıza tespit edilir ve sadece arıza olan yer yapılır. Böylece başka bir yeri yıkmaya gerek kalmaz. Bence en büyük sorunlardan bir tanesi budur. Çöpler toplanıyor ama cuma günleri burada çok fazla trafik oluyor. Trafik konusunda büyüklerimizin biraz çalışması lazım." diye konuştu.

Mahalle sakinleri, kırsal alanı içki mekânına çevirenlerden muzdarip Mahalle sakinleri, kırsal alanı içki mekânına çevirenlerden muzdarip

"Kentsel dönüşüm yapılmalı"

Belediyenin gençlere ve emeklilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Necdet Arıkan, "Sosyal hakları genişletmek ve gençlere iş olanağı sunmak gerekir. Seçim zamanı kapımızı çalıyorlar, onlarla içli dışlı oluyoruz ama seçimden sonra da bu devam etmeli. Çöpler toplanıyor, temizlik güzel. Kentsel dönüşüm de yapılmalı. Şu an deprem olsa 10 bin ev varsa bunun yarısı yıkılır. Binaların çoğu çürük. Vakıf evleri çok fazla. Buna da bir çare bulunmalı. Otoparklar ile ilgili baya bir sıkıntı var. Yol kenarları arabalarla dolu. Burada belediyenin veya devlet bir kısım ayrılmalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha